Κλείσιμο

Πρεμιέρα για την απελευθέρωση της Κυριακής με κλειστά τα καταστήματα στην Ερμού

Πρεμιέρα σήμερα για τα ανοιχτά καταστήματα τις Κυριακές σε 10 τουριστικές περιοχές της χώρας. Ανοιχτά θα είναι τα ιστορικά κέντρα Αθήνας και Θεσσαλονίκης και οι περιοχές Πικερμίου και Ραφήνας, Χαλκιδικής, Ρόδου, Κω, Σύρου, Μυκόνου και Σαντορίνης.

Κλειστά έμειναν, τουλάχιστον έως νωρίς το μεσημέρι, τα περισσότερα καταστήματα στην Ερμού, καθώς βρισκόταν σε εξέλιξη η κινητοποίηση των Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων,στην οδό Ερμού και στους δρόμους γύρω από την πλατεία Συντάγματος.

Στη διάρκεια της κινητοποίησης, οι συγκεντρωμένοι πραγματοποίησαν παραστάσεις διαμαρτυρίας, μπροστά σε επτά μεγάλα, κυρίως, καταστήματα, που παρέμεναν ανοικτά. Απέκλειαν την είσοδο με πανό και με συνθήματα ζητούσαν να κλείσουν τα πολυκαταστήματα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Θάνο Βασιλόπουλο, κλειστό έμεινε το 95% των μαγαζιών.

Αφού ολοκληρώθηκαν οι κινητοποίησεις των εμποροϋπαλλήλων πάντως, πολλαπλασιάστηκαν τα εμπορικά καταστήματα που άνοιξαν τα ρολά τους για να λειτουργήσουν στο κέντρο της Αθήνας.

Νωρίτερα οι εμποροϋπάλληλοι ενώθηκαν με τις καθαρίστριες που διαδήλωναν έξω από το ΥΠΟΙΚ στην Καραγιώργη Σερβίας.

Ξεχωριστή πορεία πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ.

Υπενθυμίζεται πως η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπάλληλων έχει κηρύξει 24ωρη απεργία και την ερχόμενη την Κυριακή 20 Ιουλίου, οπότε έχει προγραμματισθεί το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων σε ολόκληρη τη χώρα, στο πλαίσιο των θερινών εκπτώσεων, που αρχίζουν αύριο, Δευτέρα.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ, με πληροφορίες από ΑΜΠΕ