Κλείσιμο

Αστυνομικός συνελήφθη ως μέλος διεθνούς οργάνωσης που προωθούσε μετανάστες

Με την κατηγορία της συμμετοχής σε διεθνή εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούνταν στην παράνομη έξοδο αλβανών υπηκόων από την Ελλάδα, συνελήφθη ένας 38χρονος αστυνομικός.

Πρόκειται για υπαρχιφύλακα που υπηρετεί στην Αττική.

Ο αστυνομικός βοηθούσε την οργάνωση να υφαρπάξει γνήσιες αστυνομικές ταυτότητες και λάμβανε 2.000-3.000 ευρώ για κάθε ταυτότητα που εκδίδονταν.

Συγκεκριμένα, η οργάνωση έπειθε έλληνες πολίτες να παραχωρήσουν τις αυθεντικές τους ταυτότητες έναντι αμοιβής, και στη συνέχεια νόθευε τα δελτία, με στόχο την έκδοση διαβατηρίων για τους μετανάστες.

Από τη δράση της η οργάνωση εκτιμάται πως είχε παράνομα έσοδα της τάξης των 3 εκατομμυρίων ευρώ.

Πέραν του 38χρονου, η ΕΛ.ΑΣ συνέλαβε ακόμα πέντε άτομα, μεταξύ των οποίων και έναν 41χρονο Έλληνα, ο οποίος φέρεται να είναι επικεφαλής της οργάνωσης.

Τελικός προορισμός των μεταναστών ήταν συνήθως οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, η Βρετανία και η Αυστραλία.

Η οργάνωση διακινούσε ακόμα και ανήλικα παιδιά, που συνήθως ταξίδευαν με τους γονείς τους.

Ο συλληφθείς αξιωματικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα και σε βάρος του διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Σε βάρος των εμπλεκόμενων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα η οποία αφορά στα κατά περίπτωση αδικήματα της συγκρότησης, ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, της διευκόλυνσης παράνομης εξόδου από τη χώρα, της πλαστογραφίας, της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος), της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης καθώς επίσης της παραβίασης του υπηρεσιακού απορρήτου και της παράνομης οπλοκατοχής.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν την Κυριακή στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η υπόθεση παραπέμφθηκε σε κύρια ανάκριση.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ