Κλείσιμο

Ισόβια συν 23 χρόνια για το δολοφόνο του Μάριου Παπαγεωργίου

Ισόβια κάθειρξη συν 23 χρόνια επέβαλε το δικαστήριο στον 73χρονο Πέτρο Μιχαλεάκο, δράστη της μυστηριώδους δολοφονίας του 26χρονου Μάριου Παπαγεωργίου.

Κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία, αρπαγή, σύσταση συμμορίας και απόπειρα εκβίασης.

Τα ίχνη του 26χρονου χάθηκαν στις 9 Αυγούστου του 2012. Ο νεαρός είχε φύγει με το αυτοκίνητο του από το σπίτι που έμενε με τη μητέρα του χωρίς τίποτα να προμηνύει την τραγική εξέλιξη της υπόθεσης. Η γυναίκα την επόμενη μέρα είχε δεχθεί τηλεφώνημα από αγνώστους που της είχαν ζητήσει λύτρα 620.000 ευρώ για να απελευθερώσουν το παιδί της. Όμως, έπειτα από συμβουλή του 73χρονου οικογενειακού τους φίλου -που σήμερα καταδικάστηκε ότι οργάνωσε την απαγωγή και σκότωσε τον Μάριο Παπαγεωργίου- δεν είχε ειδοποιήσει αμέσως τις Αρχές.

Η εξαφάνιση δηλώθηκε στις 17 Αυγούστου και όλο αυτό το διάστημα οι απαγωγείς διαβεβαίωναν τη μητέρα πως ο γιος της ζει και πως, εφόσον δώσει τα χρήματα, θα τον απελευθέρωναν. Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο 73χρονος που βάσει της απόφασης του δικαστηρίου είναι ο «εγκέφαλος» της υπόθεσης, εξαπατούσε τη γυναίκα λέγοντας ότι ενεργεί για να βρει τον γιο της, ενώ φέρεται να είχε συναντήσει το θύμα στη Νέα Σμύρνη λίγες ώρες αφότου ο 26χρονος έφυγε από το σπίτι της μητέρας του.

Παράλληλα, το δικαστήριο επέβαλε 18 χρόνια στην Παρασκευή Σιούταλου. Κρίθηκε ένοχη για αρπαγή απόπειρα εκβίασης και συμμορία.

Οι κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι χωρίς ελαφρυντικά.

Η μητέρα κατέρρευσε πριν την εισαγγελική πρόταση, φωνάζοντας «δεν μπορούν να φέρουν πίσω το παιδί μου».

Σε τέσσερις ακόμα κατηγορούμενους επιβλήθηκαν ποινές έως 6 χρόνια με αναστολή και δύο κρίθηκαν αθώοι.

Συγκεκριμένα:

Βασίλης Ταμπακάκης, 2 χρόνια εξαγοράσιμα
Γεράσιμος Ταμπακάκης, 3 χρόνια εξαγοράσιμα
Αριστείδης Κορέντιος 4 χρόνια με αναστολή
Αναστάσιος Μπασαντής 6 χρονια με αναστολή
Παναγιώτης Χαϊκάλης και Ευγενία Ταμπακάκη αθώοι.
Πηγή: Δημήτρης Δαμιανός, ΑΜΠΕ