Αγώνας δρόμου για τη σύλληψη του Ξηρού από τις αρχές

Σε αγώνα δρόμου, προκείμενου να εντοπιστεί το κρησφύγετο του Χριστοδουλου Ξηρού, αποδύεται τις τελευταίες τρεις ημέρες η αστυνομία, με αστυνομικούς της αντιτρομοκρατικής και της ασφάλειας να διεξάγουν έρευνες σε σπίτια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη παλιών γνώριμων των αρχών.

Μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί οχτώ συλλήψεις, ενώ αναζητούνται δυο ακόμη άτομα.

Η αστυνομία εκτιμά πως ο «Μανώλης» της 17Ν βρίσκεται σε στενό προστατευτικό κλοιό ατόμων άφθαρτων, μη γνώριμων στις αρχές, κι αυτό προκύπτει από την μαρτυρία συγγενικού του προσώπου στο οποίο είχε εκμυστηρευτεί ο Χριστόδουλος Ξηρός την πρόθεσή του να μην επιστρέψει στη φυλακή.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο Ξηρός είχε πει πως θέλει να αναλάβει δράση και ότι έχει βρει τρεις ή τέσσερις ομοϊδεάτες, καθώς δήλωσε ότι «έχει βρει νέα παιδιά που θέλουν να τον ακολουθήσουν».

Την ίδια ώρα, παρότι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς είχε ζητήσει να πέσουν οι τόνοι από τους υπουργούς Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης για τις ευθύνες της απόδρασης, ο Χαράλαμπος Αθανασίου άφησε αιχμές για την Αστυνομία, ότι δεν τον παρακολουθούσε στο διάστημα της άδειάς του.

Αστυνομικές πήγες πάντως υπενθυμίζουν με νόημα ότι η παρακολούθηση δεν είναι σύννομη.

Τονίζουν ότι ο ίδιος ο εισαγγελέας απεφάνθη ότι ο Ξηρός δεν είναι ύποπτος φυγής και τέλεσης νέου αδικήματος.
Πηγή: Δημήτρης Καραστεφανής, Newsdesk ΣΚΑΪ