Διαξιφισμοί Δικαιοσύνης-Αστυνομίας για την ευθύνη εξαφάνισης Ξηρού

Ευθύνες στο συμβούλιο των φυλακών Κορυδαλλού για την άδεια που χορήγησε στο Χριστόδουλο Ξηρό επέρριψε την Πέμπτη ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου, μιλώντας στη Δημόσια Τηλεόραση, στο πλαίσιο του άτυπου συμβουλίου υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων στο Ζάππειο.

Παράλληλα, ο κ. Αθανασίου άφησε αιχμές και κατά του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, που δεν παρακολουθούσε τον Ξηρό στο διάστημα της άδειάς του.

Αστυνομικές πήγες πάντως υπενθυμίζουν με νόημα ότι η παρακολούθηση δεν είναι σύννομη και τονίζουν ότι ο ίδιος ο εισαγγελέας απεφάνθη ότι ο Ξηρός δεν είναι ύποπτος φυγής και τέλεσης νέου αδικήματος.

Παράλληλα, οι ίδιες αστυνομικές πήγες επισημαίνουν ότι υπάρχουν «παράδοξα» στην υπόθεση εξαφάνισης του Ξηρού, όπως ότι δεν ορίσθηκε συγκεκριμένη ώρα για την εμφάνιση του στο Αστυνομικό Τμήμα στη διάρκεια της άδειάς του, ενώ παράλληλα επισημαίνουν ότι του δόθηκε η δυνατότητα να ταξιδέψει στη Θεσσαλονίκη.

Οι αστυνομικές πηγές επισημαίνουν ότι οι περισσότεροι από τους 54 κρατούμενους που έχουν παραπεμφθεί για τρομοκρατία είναι εκτός φυλακής «για τον Α ή Β λόγο».

Δύο νέες συλλήψεις στις έρευνες για τον εντοπισμό του Ξηρού έγιναν την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη, ενώ την ίδια στιγμή «βολές» κατά της απόφασής του να οικειοποιηθεί το παρελθόν της «17 Νοέμβρη» εξαπέλυσαν ο αδελφός του Σάββας και ο Δημήτρης Κουφοντίνας.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ