Κλείσιμο

Ελεύθερη με περιοριστικό όρο το τραπεζικό στέλεχος του ΤΤ Φωτεινή Κρέστα

Ελεύθερη με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα αφέθηκε μετά την απολογία της για την υπόθεση των επισφαλών δανείων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου η 28χρονη Φωτεινή Κρέστα, στέλεχος του Ταμιευτηρίου, η οποία είναι έγκυος 5 μηνών και παραδόθηκε σήμερα στις αρχές, μετά το ένταλμα που είχε εκδοθεί σε βάρος της.

Η κ. Κρέστα κατηγορείται για απιστία στην υπόθεση, καθώς ως μέλος υποεπιτροπής αξιολόγησης δανειοδοτήσεων μεγάλων επιχειρήσεων είχε προσυπογράψει εισηγήσεις για χορήγηση δανείων προς εμπλεκόμενους επιχειρηματίες.

«Η Τράπεζα της Ελλάδος έπραξε αυτό που έπρεπε να πράξει, τα δέοντα» επισήμανε την Πέμπτη για την υπόθεση του Ταμιευτηρίου ο Γιώργος Προβόπουλος ενημερώνοντας της Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, προσθέτοντας ότι η ΤτΕ ενημέρωσε τις αρμόδιες αρχές θέτοντας υπόψη τους όλα τα στοιχεία και ευρήματα που είχε, η αξιολόγηση των οποίων ανήκει πλέον στις δικαστικές αρχές.

Ο διοικητής της ΤτΕ, αφού έκανε μία ιστορική αναδρομή στην πορεία του ΤΤ μεταξύ άλλων γνωστοποίησε ότι ήδη από το 2009 είχαν διαπιστωθεί ελλείψεις και αδυναμίες στον τομέα των επιχειρηματικών δανείων και από το 2010 η Τράπεζα της Ελλάδος είχε επιβάλλει περιοριστικούς όρους ώστε τα επιχειρηματικά δάνεια να μπορούν να δίνονται μόνο σε εταιρείες με υψηλή πιστοληπτική διαβάθμιση ή να δίνονται δάνεια στο πλαίσιο κοινοπρακτικών δανείων.

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε την Τετάρτη ο επιχειρηματίας Δημήτρης Κοντομηνάς, με την καταβολή εγγύησης - μαμούθ 5 εκατομμυρίων ευρώ. Το σκεπτικό της απόφασης του Δικαστικού Συμβουλίου για τη μη προφυλάκιση Κοντομηνά ΕΔΩ 
Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ