Πτώση θερμοκρασίας και ισχυροί άνεμοι «χτυπούν» την Ελλάδα – πολλές απαγορεύσεις απόπλου

Αισθητή είναι η αλλαγή του καιρού την Τετάρτη, καθώς έχει υποχωρήσει σημαντικά η θερμοκρασία και έχουν ενισχυθεί οι άνεμοι σχεδόν σε ολόκληρο το Αιγαίο Πέλαγος.

Νεφώσεις με βροχή και χιονόνερο αναμένονται, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), στα ορεινά και ημιορεινά της Θράκης, της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, των Σποράδων και των Δωδεκανήσων, της Ανατολικής Στερεάς, των Σποράδων και της Κρήτης.

Στην Αθήνα, χιόνια αναμένεται να πέσουν σε ορεινά και ημιορεινά, με την κατάσταση να βελτιώνεται το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 7 βαθμούς Κελσίου.

Πιθανή βροχή η χιονόνερο για τη Θεσσαλονίκη, με τον υδράργυρο να βρίσκεται μεταξύ 0 και 8 βαθμών Κελσίου.

Σε ισχύ παραμένει η απαγόρευση απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, για δρομολόγια προς τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη, λόγω θυελλωδών ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και φθάνουν κατά τόπους τα 9 με 10 μποφόρ.

Για τον Αργοσαρωνικό πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των υδροπτέρυγων και των συμβατικών πλοίων μόνο μέχρι την Αίγινα. Δεν εκτελούνται τα δρομολόγια για Πόρο, Υδρα, Σπέτσες.

Η γραμμή Πέραμα - Παλούκια Σαλαμίνας λειτουργεί κανονικά, ενώ δεν εκτελούνται τα δρομολόγια στη γραμμή Πάχη Μεγάρω ν-Φανερωμένη Σαλαμίνας.

Κλειστές είναι οι πορθμειακές γραμμές Αγ. Μαρίνα - Νέα Στύρα και Αρκίτσα - Αιδηψός.

Κανονικά πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των πλοίων στις γραμμές Βόλος - Σποράδες, Κεραμωτή Καβάλας για Θάσο και Αλεξανδρούπολη για Σαμοθράκη.

Ανοιχτό είναι και το Ρίο - Αντίριο.

Συνίσταται σε οποιονδήποτε επιθυμεί να ταξιδέψει να επικοινωνεί πρώτα με τις τοπικές λιμενικές ή πορθμειακές Αρχές, αλλά και με την εταιρεία με την οποία σκοπεύει να ταξιδέψει.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ