Επίθεση του πατέρα του ανηλίκου που κινδύνεψε από τη φωτιά στον ιδιοκτήτη του σπιτιού

Nα επιτεθεί με μαχαίρι στον ιδιοκτήτη της μονοκατοικίας που έπιασε φωτιά τα ξημερώματα αποπειράθηκε ο πατέρας του 5χρονου παιδιού που κινδύνεψε.

Το επεισόδιο μεταξύ του πατέρα του ανηλίκου και του ιδιοκτήτη του ακινήτου, εκτυλίχθηκε λίγο πριν τις 10 το πρωί.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ το ηλεκτρικό ρεύμα στην οικογένεια, που διαμένει στην περιοχή Ελευθέριο-Κορδελιό, είχε κοπεί εδώ και επτά μήνες. Η διακοπή του ρεύματος έγινε μετά από αίτηση του ιδιοκτήτη, καθώς η οικογένεια δεν πλήρωνε το ενοίκιο.

Με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων ο άντρας ακινητοποιήθηκε, ενώ το επεισόδιο καταγράφηκε από τηλεοπτικά συνεργεία που έσπευσαν στο σημείο.

Οι δύο άνδρες προσήχθησαν στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής, χωρίς όμως να υποβληθούν μηνύσεις. Σε βάρος του πατέρα σχηματίζεται πάντως δικογραφία για παράβαση του νόμου περί όπλων.



Στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης νοσηλεύεται στο μεταξύ το 5χρονο αγοράκι που κινδύνευσε τα ξημερώματα, όταν ξέσπασε φωτιά στη μονοκατοικία, όπου ζει με την οικογένειά του, στην περιοχή Ελευθέριο-Κορδελιό της δυτικής Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το παιδάκι, το οποίο διαμένει στη μονοκατοικία μαζί με τους γονείς του και τη γιαγιά του (και όχι με τον παππού, τη γιαγιά και τον μπαμπά του, όπως έλεγαν οι αρχικές πληροφορίες), είναι καλά στην υγεία του και παραμένει στο νοσηλευτικό ίδρυμα για προληπτικούς λόγους.

Η δε γιαγιά του ανήλικου μεταφέρθηκε αρχικά στο νοσοκομείο Παπανικολάου και αφού εξετάστηκε από γιατρούς, πήρε εξιτήριο και αποχώρησε, επιστρέφοντας στο σημείο όπου λίγες ώρες νωρίτερα αποφεύχθηκε ένα οικογενειακό δράμα.

Από την πυροσβεστική ερευνάται το ενδεχόμενο η φωτιά να προκλήθηκε από κερί, με το οποίο προσπαθούσαν να ζεσταθούν κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Η οικογένεια- κατά πληροφορίες παλιννοστούντες από την πρώην Σοβιετική Ένωση -αντιμετωπίζει, σύμφωνα με γείτονες, σοβαρότατα οικονομικά προβλήματα. H οικονομική ένδεια είναι και ο λόγος που το σπίτι τους- ένα ισόγειο διαμέρισμα μονοκατοικίας, στον πάνω όροφο της οποίας ζουν οι ιδιοκτήτες του ακινήτου -δεν διαθέτει ηλεκτρικό ρεύμα εδώ και τουλάχιστον ενάμιση χρόνο.

Η οικογένεια τρέφεται από συσσίτια της Εκκλησίας, ενώ σύμφωνα με τους γείτονες οι γονείς του παιδιού είναι τοξικομανείς και δεν έχουν από πουθενά οικονομικούς πόρους, παρά μόνο από ένα επίδομα που λαμβάνει ο γιος τους.
Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ, ΑΜΠΕ