Ρούσεβα: Γέννησα τη μικρή Μαρία στην Πάτρα

Νέα εκδοχή για τη γέννηση της μικρής Μαρίας δίνει η βιολογική της μητέρα Σάσα Ρούσεβα, δηλώνοντας σε βουλγαρικό κανάλι ότι είχε γεννήσει το παιδί στην Πάτρα όπου εργαζόταν εκείνη την περίοδο.

Η δήλωση αυτή έχει κινητοποιήσει τις αρμόδιες αρχές της Αχαϊκής πρωτεύσας, που κάνουν έρευνες στα αρχεία δύο νοσοκομείων.

Σημειώνεται
ότι εναπόκειται στην ελληνική Δικαιοσύνη να αποφασίσει εάν θα επιστραφεί η μικρή Μαρία στους φυσικούς γονείς της στη Βουλγαρία. Η απόφαση θα βασιστεί από το αν το παιδί κινδυνεύει από την επιστροφή του στην οικογένεια των Ρομά. Σύμφωνα πάντως με βουλγαρικά ΜΜΕ, η νομοθεσία της χώρας προβλέπει ότι η μικρή Μαρία θα εισαχθεί σε ίδρυμα και δεν θα δοθεί πίσω στην οικογένεια.

Στο μεταξύ, προσφυγή κατά του εντάλματος προσωρινής κράτησης του ζεύγους των Ρομά από τα Φάρσαλα που εμφανιζόταν ως «γονείς» της μικρής Μαρίας, θα καταθέσουν την Τρίτη, οι συνήγοροι τους, καθώς θεωρούν ότι δεν προκύπτει θέμα «αρπαγής» του κοριτσιού.

Προηγήθηκαν τα αποτελέσματα DΝΑ σύμφωνα με τα οποία η βουλγάρα Σάσα Ρούσεβα είναι η βιολογική μητέρα της μικρής. «Τα αποτελέσματα των δειγμάτων DNA αποδεικνύουν σε βαθμό 99,9% ότι η Σάσα Ρούσεβα και ο Ατανάς Ρούσεφ είναι οι βιολογικοί γονείς της μικρής Μαρίας» δήλωσε χαρακτηριστικά την Παρασκευή ο γγ. του υπουργείου Εσωτερικών της Βουλγαρίας.

Ενδεχομένως να ζητηθεί η έκδοση της Βουλγάρας Τσιγγάνας στην Ελλάδα, για να επαληθευτεί το τεστ DNA.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ