Κλείσιμο

Περί τυφλότητας: Το 66% στην Κάλυμνο δεν ήταν τυφλοί

Το 66% από ένα δείγμα 150 ατόμων που δήλωναν τυφλοί στην Κάλυμνο δεν είχαν πρόβλημα τυφλότητας τόνισε στον ΣΚΑΪ ο γραμματέας Κοινωνικής Ασφάλισης Παναγιώτης Κοκκόρης αναφερόμενος στους ελέγχους που έγιναν στο νησί στις αρχές Ιουνίου. «Μόλις 34% ήταν πραγματικά τυφλοί» επισήμανε.

«Σήμερα οι πολίτες στερούνται και έχουν υποστεί θυσίες δεν νοείται να υπάρχει τρύπιο πιθάρι αν κάνουμε θυσίες χωρίς νοικοκύρεμα οι θυσίες θα είναι μάταιες» σημείωσε.

Ο κ. Κόκορης πρόσθεσε πάντως ότι το σύστημα από πλευρά οικονομίας νοικοκυρεύεται με νέες πληροφοριακές βάσεις που μέχρι σήμερα δεν υπήρχαν.

Σημειώνεται ότι με δημοσίευμά του το περιοδικό Spiegel κάνει λόγο για «ψευδοτυφλούς στο νησί των σφουγγαράδων, την Κάλυμνο».

«Οι απάτες που αφορούν επιδόματα πρόνοιας, εξακολουθούν να αποτελούν σοβαρό πρόβλημα στην υπερχρεωμένη Ελλάδα (...) εντονότερη δράση των ελεγκτών έχει καταλήξει στο ότι η εξαπάτηση σε ανάλογες περιπτώσεις έχει κοστίσει στο κράτος 500 εκατομμύρια ευρώ ετησίως» προσθέτει το γερμανικό περιοδικό.
Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ