Κλείσιμο

Συνάντηση Σαμαρά με αγρότες - σε εξέλιξη σύσκεψη στο ΥΠΟΙΚ

Με τον πρωθυπουργό συναντήθηκαν στο Μαξίμου οι εκπρόσωποι του Πανελλαδικού Συντονιστικού Οργάνου των αγροτών. Τού παρέδωσαν υπόμνημα με τα αιτήματα τους.

Οι αγρότες εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την ακρόαση που είχαν από τον πρωθυπουργό και μάλιστα επισήμαναν, πως ο Αντώνης Σαμαράς τούς δήλωσε πως είναι στο πλευρό του αγροτικού κόσμου και πως ο ίδιος γνωρίζει ότι ο πρωτογενης τομέας είναι η μόνη πηγή εσόδων για την ανόρθωση της οικονομίας.

Σε εξέλιξη σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών, υπό τον υφυπουργό Γιώργο Μαυραγάνη, με τη συμμετοχή του αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Μάξιμου Χαρακόπουλου και εκπροσωπών των αγροτών με βασικό θέμα τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κυβερνητικό κλιμάκιο αναμένεται να τούς ανακοινώσει την πρόθεση να καθιερώσει κάρτα πετρελαίου για τους αγρότες.

Νωρίτερα το πρωί οι εκπρόσωποι του Πανελλαδικού Συντονιστικού συναντήθηκαν με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση, ενώ τη Δευτέρα άλλη ομάδα αγροτών από το μπλόκο της Νίκαιας Λάρισας θα συναντηθεί με κλιμάκιο υπουργών της κυβέρνησης υπό τον υπουργό οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιος Τσαυτάρης προανήγγειλε ότι μέχρι τέλους του μήνα θα καταβληθούν 80 εκατ. ευρώ, δηλαδή η μισή επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης Πετρελαίου, εκφράζοντας την αισιοδοξία ότι το Σεπτέμβριο να δοθούν άλλα 80 εκατ. ευρώ. «Πρέπει να βρούμε μονιμότερη λύση στο πετρέλαιο» αναγνώρισε.

«Υπάρχουν ενδείξεις ότι το Σεπτέμβριο θα περισσέψουν χρήματα για να δώσουμε στους αγρότες» τόνισε.


Πηγή: skai.gr