Επιμένει σε νέες κινητοποιήσεις η ΠΟΕ – ΟΤΑ

Με νέα 48ωρη απεργία, αύριο και την Τρίτη, συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους κατά της διαθεσιμότητας οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Σήμερα Κυριακή συνεδριάζει η εκτελεστική επιτροπή της ΠΟΕ - ΟΤΑ προκειμένου να χαράξει τη στρατηγική της ομοσπονδίας για το επόμενο διάστημα.

Την ίδια ώρα στους δρόμους έχουν αρχίσει να δημιουργούνται οι πρώτοι σωροί από σκουπίδια καθώς οι εργαζόμενοι στους δήμους απέχουν από την εργασία τους και το σαββατοκύριακο.

Επίθεση στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά εξαπέλυσε νωρίτερα την Κυριακή η Ομοσπονδία, με αφορμή τις δηλώσεις του κ. Σαμαρά, από τις Βρυξέλλες, περί «τρομοκρατίας των προνομιούχων επειδή χάνουν τα προνόμιά τους». «Τρομοκρατήσατε τους τρομοκράτες» είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός για την Ομοσπονδία των εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση, χρησιμοποιώντας απόφθεγμα του Γεωργίου Παπανδρέου.

«Για τον κ. Σαμαρά το δικαίωμα στην εργασία είναι προνόμιο και απείλησε μάλιστα τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ότι θα το χάσουν. Θα χάσουν δηλαδή τη δουλειά τους, θα απολυθούν και δεν θα μπορούν να ζήσουν τις οικογένειές τους και να διατηρήσουν την αξιοπρέπειά τους, αναφέρεται στην ανακοίνωση.


Πηγή: skai.gr