Κατηγορίες κατά πρύτανη ΑΠΘ για υποκίνηση απεργίας με σκοπό την παροχή χρηματοδότησης

Για υποκίνηση της συνεχιζόμενης απεργίας των εργολαβικών υπάλληλων στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) κατηγορεί τον πρύτανη του ιδρύματος, Γιάννη Μυλόπουλο, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Τσαραμπουλίδη, πρόθεση του κ. Μυλόπουλου ήταν να εκβιάσει έκτακτη οικονομική ενίσχυση του Πανεπιστημίου από το υπουργείο Παιδείας, προσθέτοντας πως ο πρύτανης ζήτησε τελικά τον τερματισμό των κινητοποιήσεων όταν κατάλαβε πως δεν επρόκειτο να δοθεί βοήθεια.

Επιπλέον, ο κ. Τσαραμπουλίδης στράφηκε και προσωπικά κατά του κ. Μυλόπουλου, κατηγορώντας τον για σπατάλες μαζί με τον αντιπρύτανη Γιάννη Παντή.

Απαντώντας, ο κ. Μυλόπουλος χαρακτήρισε ψέματα και συκοφαντίες τις καταγγελίες του Εργατικού Κέντρου, κάνοντας λόγο για «εργατοπατέρες» που είναι υποκινητές της δίμηνης ομηρίας στο ΑΠΘ.

Υπενθυμίζεται οτι λόγω της απεργίας και της κατάληψης του κτηρίου διοίκησης του ΑΠΘ έχει διακοπεί η αποκομιδή απορριμμάτων στο χώρο του Πανεπιστημίου, ενώ σήμερα κοινοποιήθηκε η απόλυση σε 316 εργολαβικούς υπαλλήλους από το σύνολο των 350 που συνεχίζουν την κατάληψη.
Πηγή: Θανάσης Τσίγγανας