Κλείσιμο

Θεσσαλονίκη: Ένταση έξω από το δημαρχείο για τ’ απορριμματοφόρα (video)

Ένταση, διαπληκτισμοί και συμπλοκές το πρωί έξω από το κτίριο του δήμου Θεσσαλονίκης. Οι εργαζόμενοι που πραγματοποιούν τρίωρη στάση εργασίας από τις 9 το πρωί επιχείρησαν να εμποδίσουν να γίνει ο διαγωνισμός για την εκχώρηση της επισκευής και συντήρησης των απορριμματοφόρων του δήμου σε ιδιώτη ενώ εμπόδισαν και συναδέλφους τους που προσπάθησαν να μπουν στο κτίριο για να εργαστούν.
Απωθήθηκαν από τα ΜΑΤ τα οποία έκαναν χρήση καπνογόνων προκείμενου να διαλύσουν τους συγκεντρωμένους.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης έχει αναγγείλει για σήμερα διαγωνισμό προκειμένου να αναλάβει ιδιωτική εταιρεία να συντηρήσει και να επισκευάσει τα 71 απορριμματοφόρα οχήματα του δήμου, τα περισσότερα εκ των οποίων βρίσκονται σε ακινησία, για ένα χρόνο έναντι 2,3 εκατομμυρίων ευρώ.
Οι εργαζόμενοι αντιδρούν θεωρώντας ότι πρόκειται για εκχώρηση αρμοδιοτήτων του δήμου σε ιδιώτες και αντιπροτείνουν συντήρηση από τους μηχανικούς του δήμου έναντι 140 χιλιάδων ευρώ και με τα υπόλοιπα χρήματα να αγοραστούν νέα απορριμματοφόρα.

Ο κ. Μπουτάρης απαντά ότι αυτό είναι ανέφικτο και αν δεν εξευρεθεί άμεσα λύση, η πόλη θα ζήσει άλλο ένα καλοκαίρι μέσα στα σκουπίδια.

Εν τω μεταξύ ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης είχε ζητήσει και την παρέμβαση εισαγγελέα και από τις 6 το πρωί δυνάμεις των ΜΑΤ φρουρούν την είσοδο της υπηρεσίας οικονομικών του δήμου Θεσσαλονίκης.

Οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ Θεσσαλονίκης έχουν εξαγγείλει τρίωρη στάση εργασίας την Τετάρτη από τις 9 το πρωί με αίτημα να μην εκχωρηθούν σε ιδιώτες αρμοδιότητες της διεύθυνσης καθαριότητας για τη συντήρηση και τον έλεγχο του μηχανολογικού εξοπλισμού της.

Πηγή: skai.gr