Φαρμακευτικό και υγεινομικό υλικό για τους ακρίτες της Σύμης

Tου Νίκου Παπαχρήστου

Το πρώτο βήμα στήριξης των κατοίκων των ακριτικών νησιών, ιδιαιτέρως εκείνων που δοκιμάζονται περισσότερο από την οικονομική κρίση, έγινε σήμερα, Παρασκευή, στην όμορφη και γραφική Σύμη, στο πλαίσιο της σύμπραξης του φιλανθρωπικού οργανισμού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, «ΑΠΟΣΤΟΛΗ», του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της πρωτοβουλίας «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ», του ραδιοτηλεοπτικού Σταθμού ΣΚΑΪ. Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης και ο Γεν. Διευθυντής της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ» κ.Κωστής Δήμτσας παρέδωσαν στον Δήμαρχο Σύμης κ.Ελευθέριο Παπακαλοδούκα φαρμακευτικό και υγειονομικό υλικό για την ενίσχυση των δύο ιατρείων του νησιού.

«Είναι μια προσπάθεια στήριξης των συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη, υιοθετούμε τα προβλήματα των κατοίκων των ακριτικών περιοχών μας και προσπαθούμε να συμβάλουμε στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης. Η ενέργεια αυτή εντάσσεται στη συνεργασία που έχουμε ξεκινήσει, ως “ΑΠΟΣΤΟΛΗ” με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, θα μεταβούμε στη Χάλκη, στη Νίσυρο και θα ακολουθήσει το Καστελόριζο», δήλωσε στο Amen.gr o κ.Δήμτσας ο οποίος αναφέρθηκε και στη συνεργασία που έχει ξεκινήσει με τον ΙΣΑ με τη δημιουργία του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής στην Αθήνα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν οι κκ.Πατούλης και Δήμτσας με τον δήμαρχο Σύμης κ.Παπακαλοδούκα ενημερώθηκαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της ακριτικής νήσου, ιδιαιτέρως σε ότι αφορά την ιατροφαρμακευτική κάλυψη και την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, για τις γενικότερες ανάγκες αλλά και για τις δυνατότητες ανάπτυξης που υπάρχουν στο νησί.

«Πρόθεσή μας είναι να βοηθήσουμε σε ό,τι και όσο μπορούμε είτε με επιπλέον φαρμακευτικό υλικό, είτε με εξοπλισμό. Είναι σημαντικό να βοηθήσουμε τους ακρίτες μας, εδώ σε αυτές τις όμορφες γωνιές της πατρίδας μας που αποτελούν την είσοδο στην Ευρώπη μας. Άλλωστε αισθανόμαστε ότι οι ακρίτες μας είναι οι φύλακες όχι μόνο των συνόρων της Πατρίδας μας αλλά και όλης της Ευρώπης. Οφείλουμε να τους στηρίξουμε. Αυτός είναι και ο στόχος της προσπάθειας που ξεκινήσαμε με την “ΑΠΟΣΤΟΛΗ”» , δήλωσε στο Amen.gr o κ.Πατούλης και σημείωσε ότι θα ακολουθήσει αποστολή εθελοντών ιατρών των απαραίτητων ειδικοτήτων για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας των κατοίκων των ακριτικών νησιών.

Η Σύμη ένα από τα ομορφότερα νησιά της Δωδεκανήσου, με το Προσκύνημα του Πανορμίτη , τα επιβλητικά Αρχοντικά των Καραβοκύρηδων της, τα πολύχρωμα σπίτια και τους περικαλλείς Ναούς και τα διασκορπισμένα Μοναστήρια της, είναι πράγματι ένας ξεχωριστός τόπος μέσα στο γαλαζοπράσινο χρώμα των νερών του νοτιοανατολικού Αιγαίου Πελάγους. Τόπος ακριτικός, μα διπλά ευλογημένος, με σπάνιες φυσικές ομορφιές - αποτελεί πόλο έλξης για εκατοντάδες επισκέπτες και ιστορικός αφού, μεταξύ άλλων, στη Σύμη υπογράφηκε από τους Ιταλούς η πράξη παράδοσης των Δωδεκανήσων στην Ελλάδα. Ταυτόχρονα όμως και τόπος ξεχασμένος, αν και όχι ο μόνος, από την κεντρική διοίκηση. Έτσι οι περίπου 3000 κάτοικοί της αναζητούν διεξόδους ανάπτυξης για την βελτίωση της ζωής τους. Οι δυσκολίες πολλές. Είχαμε την ευκαιρία να καταλάβουμε τι σημαίνει μια ξαφνική αλλαγή στον καιρό. Ένα μπουρίνι παραλίγο να μη μας επιτρέψει να φτάσουμε στη Σύμη. Οι κάτοικοι όμως έχουν να αντιμετωπίσουν τον χειμώνα και όλα τα επακόλουθά του όπως η διακοπή της θαλάσσιας συγκοινωνίας με την Ρόδο.

«Η βοήθεια της “ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ” και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών με φαρμακευτικό υλικό είναι πολύ σημαντική σε μια περίοδο που μάλιστα συνολικά η χώρα μας δοκιμάζεται. Έρχεται να ενισχύσει όλους εμάς που αγωνιζόμαστε αλλά και αισιοδοξούμε. Και δεν πρέπει να απογοητευόμαστε αλλά να βλέπουμε την Ελλάδα του πολιτισμού μας, των παραδόσεων, της σημαντικής κληρονομιάς και των μεγάλων δυνατοτήτων που έχουμε», δήλωσε στο Amen.gr o δήμαρχος Σύμης κ.Παπακαλοδούκας, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα αισιοδοξίας σε κάθε γωνιά της Ελλάδος. 

Επόμενος σταθμός η νήσος Χάλκη…

Πηγή:Amen.gr
Πηγή: skai.gr