Σε δίκη ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης Β. Παπαγεωργόπουλος

Στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων παραπέμπεται να δικαστεί με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος και άλλα 17 άτομα, όλοι κατηγορούμενοι για την υπόθεση της υπεξαίρεσης 51,4 εκατομμυρίων ευρώ από τα ταμεία του Δήμου την περίοδο 1997-2007.

Ο κ. Παπαγεωργόπουλος θα βρεθεί αντιμέτωπος με τις κατηγορίες της υπεξαίρεσης από κοινού και κατ’ εξακολούθηση και της απλής συνέργιας σε πλαστογραφία κατ’ εξακολούθηση σε βάρος Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου. Στον τέως δήμαρχο επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος της καταβολής χρηματικής εγγύησης ύψους 300.000 ευρώ, ενώ η ίδια εγγύηση επιβλήθηκε για τον πρώην αντιδήμαρχο Μιχάλη Ζορπίδη.

Ο εισαγγελέας Εφετών Αχιλλέας Ζήσης είχε προτείνει στο Συμβούλιο τη σύλληψη και προφυλάκιση των Παπαγεωργόπουλου - Ζορπίδη. Με τις ίδιες κατηγορίες παραπέμπονται ο πρώην γενικός γραμματέας του Δήμου Θεσσαλονίκης και στενός συνεργάτης του κ. Παπαγεωργόπουλου, Μιχάλης Λεμούσιας, και οι πρώην αντιδήμαρχοι Οικονομικών Μιχάλης Ζορπίδης, Θεόδωρος Αθανάσαρος και Αναστάσιος Γερογιάννης, ο πρώην ταμίας Παναγιώτης Σαξώνης, διευθυντικά στελέχη και προϊστάμενοι της ταμειακής υπηρεσίας και των οικονομικών υπηρεσιών του Δήμου. Ο περιοριστικός όρος της καταβολής εγγυοδοσίας 50.000 και 30.000 ευρώ επιβλήθηκε αντίστοιχα για τους Γερογιάννη και Αθανάσαρο. Χρηματικές εγγυήσεις 10.000 έως 20.000 καλούνται να καταβάλουν οι προϊστάμενοι και υπάλληλοι που κατηγορούνται. Το δικαστικό συμβούλιο αποφάσισε τη συνέχιση της προφυλάκισης για Λεμούσια και Σαξώνη.

«Επιτέλους οδεύει στο ακροατήριο, 4,5 ολόκληρα χρόνια μετά την αποκάλυψη από εμένα τον ίδιο, η υπόθεση της υπεξαίρεσης από έναν επίορκο υπάλληλο του δήμου Θεσσαλονίκης» δήλωσε χθες ο τέως δήμαρχος Βασίλης Παπαγεωργόπουλος. «Έρχεται επιτέλους, πρόσθεσε, η ώρα της δικαιοσύνης, έρχεται η ώρα που οι συκοφάντες θα αποκαλυφθούν, έρχεται η ώρα που η λάσπη θα επιστρέψει στους γνωστούς λασπολόγους, έρχεται η ώρα που η σκευωρία θα καταπέσει με πάταγο». Ο κ. Παπαγεωργόπουλος έκανε λόγο για κατασκευασμένη, από γνωστά κέντρα, σκευωρία και υπογράμμισε ότι η αλήθεια θα λάμψει.
Πηγή: Θανάσης Τσίγγανας