Μ. Χρυσοχοΐδης: 1000 μετανάστες στην Αμυγδαλέζα έως τα τέλη Μαΐου

Χίλιους παράνομους μετανάστες θα φιλοξενήσει έως το τέλος Μαΐου το πρώτο κέντρο φιλοξενίας μεταναστών στην Αμυγδαλέζα, δήλωσε σε ραδιοφωνικό σταθμό ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Τον Ιούνιο θα λειτουργήσει και δεύτερο κέντρο φιλοξενίας στην Αττική, ενώ οι μετανάστες θα λαμβάνουν ένα μικρό ποσό ούτως ώστε να ξαναρχίσουν τη ζωή τους στις χώρες προέλευσής τους.

Ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ στη Β΄ Αθηνών σημείωσε δε ότι η ΝΔ βαδίζει σε τεντωμένο σχοινί πιστεύοντας ότι αν αφήσει περιθώριο για υποσχέσεις θα κερδίσει.

«Θα υπάρξει ένα οριστικό κλείσιμο της πόρτας από την πλευρά των δανειστών μας» προειδοποίησε ο υπουργός για το ενδεχόμενο να μην υπάρξει μετεκλογική συνεργασία.

Οι εργασίες για το κέντρο στην Αμυγδαλέζα συνεχίζονται ενώ οι κάτοικοι συνεχίζουν να αντιδρούν στη δημιουργία του.

Στο μεταξύ, σε νέες του δηλώσεις για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης ο κ. Χρυσοχοΐδης προανήγγειλε πως θα διώκονται ποινικά οι ιδιοκτήτες ακινήτων στα οποία διαμένουν παράνομοι μετανάστες.

Από το ρ/σ Radio 9 ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη δήλωσε σήμερα πως «η Αθήνα θα καθαρίσει σε λίγες ημέρες, σήμερα ή αύριο θα ανακοινωθεί ότι τα διαμερίσματα στα οποία υπάρχουν μαζικά λαθρομετανάστες θα αδειάζουν και θα διώκονται ποινικά οι ιδιοκτήτες».

Πηγή: skai.gr