Κλείσιμο

Nέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τον 77χρονο αυτόχειρα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε στις 18.00 στο Σύνταγμα, στη μνήμη του 77χρονου αυτόχειρα.

Κατά τη διάρκεια επεισοδίων το βράδυ της Τετάρτης σε ανάλογη συγκέντρωση, τραυματίστηκαν τρία άτομα, ανάμεσα τους και μια δημοσιογράφος.

Η αυτοκτονία του 77χρονου Δημήτρη Χρίστουλα το πρωί της Τετάρτης έχει προκαλέσει τη θλίψη ολόκληρης της κοινωνίας, με το θέμα να έχει πάρει και πολιτικές προεκτάσεις.

ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ


«Είναι τραγικό ένας συνάνθρωπός μας να δίνει τέλος στη ζωή του. Σε αυτές τις δύσκολες ώρες για την κοινωνία μας πρέπει όλοι -πολιτεία και πολίτες- να στηρίξουμε τους ανθρώπους δίπλα μας που βρίσκονται σε απόγνωση», δήλωσε ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος.

«Το γεγονός είναι τόσο συγκλονιστικό που καθιστά οποιοδήποτε πολιτικό σχόλιο παράταιρο και φτηνό», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, ενώ ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, δήλωσε ότι «θάνατος δεν είναι μόνο να πεθαίνει κανείς, αλλά και να ζει σε απόγνωση, χωρίς ελπίδα».

Για σφαίρα που χτύπησε κατευθείαν στη συνείδηση του πολιτικού κόσμου έκανε λόγο μιλώντας στη Βουλή ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, ενώ από το το ΣΥΡΙΖΑ η βουλευτής Λίτσα Αμμανατίδου – Πασχαλίδου σχολίασε: «Όλο το τελευταίο διάστημα έχουμε ραγδαία αύξηση αυτοκτονιών στη χώρα μας κι αυτό προκύπτει από την άθλια οικονομική καταστροφική πολιτική ΝΔ – ΠΑΣΟΚ».

Τις ανακοινώσεις που εκδόθηκαν για το τραγικό συμβάν σχολίασε το ΚΚΕ: «Αιδώς Αργείοι. Οι συνένοχοι και συνυπεύθυνοι για τα δεινά και την απελπισία του ελληνικού λαού, αυτοί που επιτίθενται με συκοφαντίες και ψέματα σε κάθε τμήμα εργαζομένων που αντιπαλεύει τη φτώχεια, θα έπρεπε τουλάχιστον να σιωπούν μπροστά στα αποτρόπαια αποτελέσματα της καπιταλιστικής κρίσης και της πολιτικής τους, αντί να παριστάνουν τους σωτήρες και τους ευαίσθητους».

Στο επεισόδιο αντέδρασε και η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, σημειώνοντας ότι τόσο το συγκεκριμένο γεγονός και άλλα παρόμοια προβληματίζουν την κοινωνία δεδομένου ότι τα διογκώμενα προβλήματα και η επιδείνωση της κρίσης καλλιεργούν την απόγνωση και στερούν την αξιοπρέπεια από τους πολίτες.
Πηγή: skai.gr