Σε καλό κλίμα η συνάντηση Διαμαντοπούλου - ΠΝΟ

Σε καλό κλίμα έγινε η συνάντηση της ΠΝΟ με τους υπουργούς Ανάπτυξης και Εργασίας σύμφωνα με την Άννα Διαμαντοπούλου.

Όπως είπε, δόθηκαν γραπτώς εγγυήσεις για το τι σκοπεύει να κάνει η κυβέρνηση ξεκαθαρίζοντας στους ναυτεργάτες πως δεν μπορεί να κάνει πίσω για θέματα που έχει ψηφιστεί ήδη νόμος.

Αυτή την ώρα συνεδριάζει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία προκειμένου να αποφασίσει την περαιτέρω στάση της.

Τα σωματεία πάντως που ανήκουν στο χώρο της Αριστεράς εκτιμούν πως στη σημερινή συνάντηση δεν υπήρξε τίποτα καινούργιο.

Βολές κατά της ΠΝΟ εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Δημήτρης Δασκαλόπουλος λέγοντας ότι δεν την ενδιαφέρει να σωθεί το καράβι της χώρας αλλά να διατηρήσει τα κεκτημένα της και να αποκτήσει επιπλέον.

Έκκληση προς την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία απευθύνουν οι αγρότες της Κρήτης τα προιόντα των οποίων κινδύνεουν να καταλήξουν στις χωματερές εάν δεν διατεθούν άμεσα στην αγορά.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας Μανώλης Γερακιανάκης, σημείωσε ότι οι αγρότες στηρίζουν τα αιτήματα των ναυτικών, αλλά υπογράμμισε ότι θα έχουν μεγάλο πρόβλημα αν δεν φύγουν σήμερα τα προϊόντα από την Κρήτη.

Ο Αντώνης Νταλακογιώργος, πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ (Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού) είπε ότι οι αγρότες της Κρήτης θα στείλουν ψήφισμα συμπαράστασης προς τους ναυτικούς.

Ο βουλευτής της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ εξέφρασε την ελπίδα να βρεθεί λύση στη συνάντηση με την υπουργό. Αναφερόμενος στις απεργιακές κινητοποιήσεις στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη, είπε ότι έχουν διώξει τα καράβια και έχουν καταδικάσει στην ανεργία τους εργαζόμενους.

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κάλεσε την Άννα Διαμαντοπούλου να κάνει «συγκεκριμένα βήματα για επίλυση των αιτημάτων που θέτουν οι ναυτεργάτες» και υπογράμμισε ότι πρέπει να βρεθεί λύση, ώστε τα προϊόντα των αγροτών να μη σαπίσουν στα χωράφια.
Πηγή: skai.gr