Απαραίτητη η προσφορά εθελοντών για διαλογή και διανομή της βοήθειας

Περισσότεροι από 100 τόνοι τροφίμων έχουν συγκεντρωθεί έως τώρα, ΜΟΝΟ στην περιφέρεια της Αρχιεπισκοπής Αθηνών για την ενίσχυση των συσσιτίων, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας των μητροπόλεων της Ελλάδας και του ΣΚΑΪ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ, με τη συμπαράσταση και των συνεργαζόμενων ραδιοφωνικών σταθμών.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο Κώστας Δήμτσας, Γενικός Διευθυντής της ΜΗ κυβερνητικής οργάνωσης Αρχιεπισκοπής "Αποστολή" είπε ότι μέχρι τώρα έχει γίνει διαλογή σε 40 τόνους και έχουν διατεθεί 20, μέσω δεμάτων και συσσιτίων.
Τόνισε ότι η προσφορά των εθελοντών είναι απαραίτητη προσθέτοντας όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να επικοινωνούν με τον ΣΚΑΙ στα τηλέφωνα 210-4800170 έως 4.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της προσπάθειας, υπάλληλοι των κυπριακών αερογραμμών συγκέντρωσαν δυόμισι τόνους τροφίμων για την ενίσχυση των συσσιτίων.

Ο μητροπολίτης Ορεστιάδας και Διδυμοτείχου Δαμασκηνός, είπε επίσης στο σταθμό μας ότι (στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας) δόθηκε μισός τόνος ρούχα και κλινοσκεπάσματα σε 100 οικογένειες στο Ορμένιο Έβρου που τα έχασαν όλα από τις πρόσφατες πλημμύρες. Πρόσθεσε επίσης ότι δόθηκαν δέματα με τρόφιμα σε 150 οικογένειες.

Η επόμενη δράση θα γίνει αυτή την Κυριακή (26 Φεβρουαρίου), από τις 10 το πρωί μέχρι τη μία μετά το μεσημέρι, στις εκκλησίες Αγίας Σοφίας στο Νέο Ψυχικό στους Αγίους Πάντες στην Καλλιθέα και στον Άγιο Γεώργιο στον Καρέα.

Επίσης σε εκκλησίες σε Καλαμαριά, Βόλο, Σκιάθο, Σκόπελο, Αλόννησο, Μυτιλήνη, Χίο, Ψαρά, Οινούσσες, Λάρισα, Ελασσόνα, Τρίκαλα, Καρδίτσα, Σιάτιστα , Καρπενήσι, Πρέβεζα, Λευκάδα και Ιθάκη.

Παράλληλα συνεχίζεται η συλλογή τροφίμων σε όλα τα σούπερ μάρκετ της χώρας.
Πηγή: skai.gr