Κλείσιμο

Περισσότερους από 350 τόνους τροφίμων συγκέντρωσε το «Όλοι Μαζί» για τα συσσίτια της Εκκλησίας

Συγκινητική είναι η ανταπόκριση των πολιτών στην πρωτοβουλία του ΣΚΑΪ, «Όλοι Μαζί Μπορούμε», για την συγκέντρωση τροφίμων, μέσω των συνεργαζόμενων αλυσίδων σούπερ μάρκετ, προκειμένου να ενισχυθούν τα συσσίτια, τα Κοινωνικά Παντοπωλεία και τα δέματα «αγάπης» που προσφέρει η Εκκλησία στους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται περισσότερο από την οικονομική κρίση. Περισσότεροι από 350 τόνοι συσκευασμένων τροφίμων, μακράς διάρκειας, έχουν συγκεντρωθεί μέχρι σήμερα, στο «καλάθι» του «Όλοι Μαζί», από τις 19 Δεκεμβρίου οπότε και ξεκίνησε η κοινή προσπάθεια του ΣΚΑΪ και των συνεργαζόμενων ραδιοφωνικών σταθμών μαζί με την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και τις Ιερές Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος, την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης και τις Ιερές Μητροπόλεις της ημιαυτόνομης Εκκλησίας της Κρήτης καθώς και τις Ιερές Μητροπόλεις της Δωδεκανήσου.

Χθες, κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, παρουσιάστηκε ένας πρώτος συγκεντρωτικός απολογισμός για τις ποσότητες των τροφίμων που συγκεντρώθηκαν από τα σούπερ μάρκετ και τις ποσότητες που διατέθηκαν ήδη από τις Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος, ο κ.Ιωάννης Σπανολιός, Γενικός Διευθυντής του ΣΚΑΪ, ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου, Επίσκοπος Διαυλείας Γαβριήλ, ο κ.Άρης Πορτοσάλτε, Διευθυντής του Ρ/Σ ΣΚΑΪ, ο Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Συμεωνίδης, Διευθυντής Οικονομικού Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου ΙΑΑ και Γραμματέας της Συνοδικής Επιτροπής επί των Οικονομικών της Εκκλησίας, ο Διευθυντής του Φιλανθρωπικού Οργανισμού της Ι.Αρχιεπισκοπής, «Αποστολή», κ.Κωστής Δήμτσας, ο κ.Νίκος Παπαχρήστου, Εκκλησιαστικός Συντάκτης του ΣΚΑΪ καθώς και επιτελικοί παράγοντες της Εκκλησίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν, στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών συγκεντρώθηκαν περίπου 105 τόνοι τροφίμων. Πιο συγκεκριμένα από τα 379 συνεργαζόμενα σουπερ μάρκετ, που λειτουργούν στην περιφέρεια της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, παρελήφθησαν 6900 κιβώτια. Μέχρι τώρα έχει γίνει η διαλογή 40 τόνων από τα προϊόντα που πρόσφεραν οι πολίτες και έχουν διατεθεί οι 22 τόνοι εξ αυτών μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Αρχιεπισκοπής στον Ταύρο καθώς και με την παράδοση σε οικογένειες 2000 δεμάτων «αγάπης» .

Σημαντική ήταν και η προσφορά των πολιτών σχεδόν σε όλες τις Ιερές Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Ενδεικτικά, η Ι.Μ.Θεσσαλονίκης παρέλαβε περίπου 45 τόνους τροφίμων, τους οποίους διέθεσε μέσω των συσσιτίων της, η Ι.Μ.Λαρίσης και Τυρνάβου παρέλαβε 20 τόνους(διέθεσε τους 15 τόνους), η Ι.Μ.Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας παρέλαβε 17 τόνους (μέχρι τώρα διέθεσε τους 10 τόνους), η Ι.Μ.Γλυφάδας και η Ι.Μ.Μεσογαίας παρέλαβαν από 15 τόνους (διέθεσαν ήδη 10 και 7,5 τόνους αντίστοιχα), από 10 τόνους τροφίμων παρέλαβαν οι Ιερές Μητροπόλεις Κηφισίας και Νέας Ιωνίας ενώ μικρότερες ποσότητες παρέλαβαν οι υπόλοιπες Ιερές Μητροπόλεις.

Το "καλάθι" του Όλοι Μαζί θα συνεχίζει να βρίσκεται στις συνεργαζόμενες αλυσίδες σούπερ μάρκετ περιμένοντας τις πρόσφορες σας για την στήριξη των συνάνθρωπων μας που έχουν ανάγκη μέσω των συσσιτίων και των άλλων δράσεων της εκκλησίας στην Ελλάδα.

Δείτε ΕΔΩ τα συγκεντρωτικά στοιχεία που παρουσίασαν τα στελέχη της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Πηγή: skai.gr