Ανοιχτή επιστολή Χρ. Παπουτσή κατά της βίας στα γήπεδα

Ανοιχτή επιστολή προς τους παράγοντες των ομάδων και τους φιλάθλους έστειλε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, με αφορμή της έξαρσης του φαινομένου της βίας στα γήπεδα.

«Είναι καιρός πια να πρυτανεύσει η λογική. Είναι καιρός η έννοια του αθλητισμού να επανέλθει στη σωστή της διάσταση. Είναι καιρός ο ίδιος ο αθλητικός χώρος, να αποβάλλει ό,τι τον καταστρέφει, ό,τι τον λερώνει, ό,τι τον απειλεί. Είναι καιρός οι υπεύθυνες αθλητικές αρχές να δράσουν όπως επιβάλλεται, όπως μπορούν και όπως οφείλουν. Είναι καιρός, είναι ανάγκη πλέον, όλοι μαζί και καθένας χωριστά, να προστατέψουμε αυτή τη χώρα και τους εαυτούς μας από φαινόμενα σήψης, παρακμής και πολιτισμικής κατάπτωσης», αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Παπουτσής.

Επίσης, σχετικά με τη συμβολή των δυνάμεων της αστυνομίας στην καταπολέμηση του φαινομένου, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη σημείωσε:

«Προκειμένου να αντιληφθεί κάποιος το εύρος της απασχόλησης της Ελληνικής Αστυνομίας για τη λήψη μέτρων τάξης – ασφάλειας – τροχαίας σε αθλητικές συναντήσεις, έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα ακόλουθα στοιχεία:

- κατά την αγωνιστική περίοδο 2009 – 2010 διατέθηκαν συνολικά 107.024 αστυνομικοί,

- κατά την αγωνιστική περίοδο 2010 – 2011 διατέθηκαν 132.015 αστυνομικοί, ήτοι αύξηση κατά 22,55%,

- από τους διατεθέντες κατά την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο (2010 – 2011) αστυνομικούς, 48.297 διατέθηκαν στην περιοχή της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, 32.892 στην περιοχή της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης και 48.826 στην υπόλοιπη χώρα,

- κατά την ίδια αγωνιστική περίοδο από την Ελληνική Αστυνομία ελήφθησαν μέτρα τάξης – ασφάλειας – τροχαίας σε 3.665 αθλητικές συναντήσεις και συνελήφθησαν για διάφορα αδικήματα 394 άτομα από τα οποία 76 καταδικάστηκαν, 24 αθωώθηκαν, σε 12 επιβλήθηκαν παρεπόμενες ποινές και για 321 εκκρεμούν οι ποινικές δίκες,

- το συνολικό κόστος αυτών των μέτρων της προηγούμενης αγωνιστικής περιόδου ανήλθε στο ποσό των 12.673.440 ευρώ μόνο για τις προγραμματισμένες αθλητικές συναντήσεις».
Πηγή: skai.gr