Συγχαρητήρια Φθιώτιδος Νικολάου στον ΣΚΑΪ

Του Νίκου Παπαχρήστου

Τις θερμές ευχαριστίες του στον Ραδιοτηλεοπτικό Σταθμό ΣΚΑΪ, για την πρωτοβουλία του να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη και να ενισχύσει το φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας, εκφράζει με επιστολή του ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος Νικόλαος. Ειδικότερα ο Μητροπολίτης Νικόλαος αναφέρεται στην πρωτοβουλία του ΣΚΑΪ, "Όλοι Μαζί Μπορούμε" , όπου σε συνεργασία με την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, τις Ιερές Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος, την Αρχιεπισκοπή και τις Ιερές Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Κρήτης και τις Ιερές Μητροπόλεις των Δωδεκανήσων, συγκεντρώνονται τρόφιμα τα οποία διοχετεύονται στα συσσίτια της Εκκλησίας αλλά και σε άπορες οικογένειες ή στα κοινωνικά παντοπωλεία που έχουν δημιουργήσει Ενορίες και Μητροπόλεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρωτοβουλία του ΣΚΑΪ, "Όλοι Μαζί Μπορούμε" θα συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα με στόχο την ανακούφιση και στήριξη όσων περισσότερων συνανθρώπων μας γίνεται, μέσα από την στήριξη του πολυσήμαντου έργου της Εκκλησίας. Στην προσπάθεια αυτή συμμετέχουν με μεγάλη προθυμία τα συνεργαζόμενα Σούπερ Μάρκετ ενώ θα πρέπει να σημειωθεί η συμβολή των χιλιάδων εθελοντών που βοηθούν την Εκκλησία στο έργο της.

Σημείωση: Για την επιτυχία της πρωτοβουλίας, την ενίσχυση της προσφοράς της Εκκλησίας και την στήριξη των δοκιμαζόμενων συμπολιτών μας, οι άνθρωποι του ΣΚΑΪ βρίσκονται πάντοτε στη διάθεση των Ιερών Μητροπόλεων και των συνεργατών τους με στόχο την καλύτερη συνεργασία. Για οποιοδήποτε θέμα μπορούν να επικοινωνούν με την υπεύθυνη δημοσίων Σχέσεων του ΣΚΑΪ κυρία Δώρα Γιαννακάκη και τον δημοσιογράφο Νίκο Παπαχρήστου.

Ακολουθεί η επιστολή του Μητροπολίτη Φθιώτιδος Νικολάου:

Προς την Διεύθυνση
του Τηλεοπτικού και Ραδιοφωνικού Σταθμού ΣΚΑΪ,
Εθνάρχου Μακαρίου και Φαληρέως 2,
185 47 Νέο Φάληρο.

Αξιότιμε κύριε Διευθυντά.

Μαζί με τις ολόθερμες ευχές μου για το νέο έτος επιτρέψατέ μου να σας εκφράσω τα συγχαρητήριά μου και τις εγκάρδιες ευχαριστίες μου για την πρωτοβουλία που αναλάβατε να ευαισθητοποιήσετε το κοινό και με το καλάθι των Κασταστημάτων τροφίμων να ενισχύσετε εντυπωσιακά το φιλανθρωπικό έργο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και των Ιερών Μητροπόλεων.

Στην περιοχή της Μητροπόλεως Φθιώτιδος συγκεντρώθηκε μεγάλος όγκος τροφίμων, τα οποία συστηματικά διαθέσαμε σε άπορες και πολύτεκνες οικογένειες, σε μοναχικά και ευπαθή άτομα, σε φιλανθρωπικά ιδρύματα και εμπεριστάτους αδελφούς μας, οι οποίοι σας ευχαριστούν και σας ευγνωμονούν.

Γεγονός είναι, ότι η ενέργειά σας αυτή καταξιώνει και εσάς και το έργο σας στις συνειδήσεις των ανθρώπων, μάλιστα σε μια εποχή κρίσιμη και εγωκεντρική, που η φτώχεια και η ανέχεια είναι μια πρόκληση για την ιδιότητά μας ως Χριστιανών και για την ποιότητα του πολιτισμένου ανθρώπου.

Επί πλέον εδώσατε την δυνατότητα σε πολλούς αγοραστές να προσφέρουν ακόπως εκ του περισσεύματος και να δοθεί μια ανάσα ελπίδος σ ?κείνους που έχουν πρόβλημα επιβιώσεως.

Όπου υπάρχει ευαισθησία και ενδιαφέρον για τον συνάνθρωπο, εκεί ανακαλύπτονται και εφευρίσκονται τρόποι αγάπης και συμπαραστάσεως, όπως ακριβώς συνέβη μ’ εσάς και τους συνεργάτες σας.

Εγκαρδίως σας εύχομαι ο πλουτοδότης Θεός να σας χαρίζει πλουσία την χάριν Του και τα αγαθά Του.

Μετά θερμών ευχών και τιμής.
Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
+Ο ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Πηγή: skai.gr