Κλείσιμο

Ποινική δίωξη για απιστία από Πεπόνη στον Γ. Καπελέρη

Εντολή να ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος του γενικού γραμματέα Τελωνειακών και Φορολογικών Υποθέσεων Γιάννη Καπελέρη, και ενός ακόμη στελέχους του υπουργείου Οικονομικών, έδωσε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης.

Η δίωξη αφορά το αδίκημα της απιστίας, και σχετίζεται με καταγγελίες που έγιναν μετά την παραίτηση του πρώην γενικού γραμματέα πληροφοριακών συστημάτων  Διομίδη Σπινέλλη ο οποίος  είχε αναφερθεί σε εγκύκλιο του κ. Καπελέρη για μη είσπραξη προστίμων σε υποθέσεις λαθρεμπορίας καυσίμων.

Η εισαγγελική παραγγελία βασίζεται στις καταγγελίες του πρώην ειδικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών Διομήδη Σπινέλλη περί ύπαρξης μηχανισμού στο υπουργείο με σκοπό την παρεμπόδιση είσπραξης των προστίμων από λαθρεμπόριο καυσίμων.

Η προκαταρκτική έρευνα, που διενήργησε ο Σπύρος Μουζακίτης, ξεκίνησε στις 20 Οκτωβρίου ύστερα από δημοσιεύματα, με αφορμή την παραίτηση Σπινέλλη.

Ο κ. Καπελέρης κλήθηκε να καταθέσει με την ιδιότητα του υπόπτου ενώπιον του κ. Μουζακίτη και φέρεται να αρνήθηκε οποιαδήποτε ποινική του ευθύνη επικαλούμενος προβληματική διαδικασία του συστήματος ΗΦΑΙΣΤΟΣ.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ στις 23 Νοεμβρίου, ο κ. Καπελέρης επέμεινε ότι δεν είχαν επιβληθεί πρόστιμα, ούτε ότι ο ίδιος είχε δώσει εντολή για «πάγωμα», καθώς όπως είπε, είχε δώσει οδηγία ενόψει της αναμενόμενης νομοθετικής ρύθμισης.

Τέλος ο κ. Καπελέρης είχε αποσυνδέσει την παραίτηση Σπινέλλη με την καθυστέρηση των διαδικασιών επιβολής προστίμων σε υποθέσεις λαθρεμπορίας καυσίμων.

Πηγή: skai.gr