Εκστρατεία αλληλεγγύης από τον ΣΚΑΪ με συγκέντρωση τροφίμων



1.540.000 κιλά τροφίμων έχουν συγκεντρωθεί μέχρι σήμερα μέσα από την προσπάθεια του «Όλοι μαζί Μπορούμε» που διοργανώνει ο ΣΚΑΪ σε συνεργασία με την Αρχιεπισκοπή Αθηνών, τις Μητροπόλεις της Ελλάδος, τις Ένοπλες Δυνάμεις, και την υποστήριξη των super markets όλης της χώρας.

Η  εκστρατεία συλλογής τροφίμων, για την  ενίσχυση των  συσσιτίων της Εκκλησίας αγκαλιάστηκε από την πρώτη στιγμή από χιλιάδες πολίτες σε ολόκληρη την Ελλάδα

Η εκστρατεία του «Όλοι Μαζί Μπορούμε» ξεκίνησε από τη 19 Δεκεμβρίου 2011 και μέχρι σήμερα, από τις ειδικά διαμορφωμένες γωνιές των super markets, έχουν συγκεντρωθεί 1.540.000 κιλά τροφίμων από την Αρχιεπισκοπή Αθηνών, τις Μητροπόλεις της Ελλάδας, και από τις Μητροπόλεις της Κρήτης και των Δωδεκανήσων. Και η προσπάθεια του «Όλοι Μαζί Μπορούμε» συνεχίζεται...

Δείτε εδώ τις οικογένειες που χρειάζονται βοήθεια 


Ο Μητροπολίτης Ηλείας Γερμανός, σε επιστολή (δείτε την επιστολή) του στον ΣΚΑΙ δήλωσε «Η προσφορά του ΣΚΑI στον τομέα αυτόν είναι όντως μεγάλη και ουσιαστική. Δια τούτο σας εκφράζω τις θερμές ευχαριστίες εμού, των Συνεργατών μου και παντός του Πληρώματος της Ιεράς Μητροπόλεως, ιδιαίτερα βεβαίως των ενισχυμένων άπορων συνανθρώπων μας»

Ο Mητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος, σε επιστολή του στον ΣΚΑΙ δήλωσε «Με αισθήματα ευγνωμοσύνης επικοινωνούμε δια τής παρούσης μαζί σας, επιθυμώντας να σας εκφράσουμε τις θερμές ευχαριστίες για την πρωτοβουλία που από τον περασμένο Δεκέμβριο ξεκίνησε ο Τηλεοπτικός σας Σταθμός, σε συνεργασία με την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και τις Ιερές Μητροπόλεις της Άγιωτάτης Εκκλησίας της Ελλάδος. Το σύνθημα «Όλοι Μαζί Μπορούμε» ευαισθητοποίησε εκατοντάδες αδελφούς μας, που καθημερινά εναπόθεταν στους ειδικούς χώρους των σουπερ μάρκετ τις προσφορές τους, οι οποίες παραλαμβάνονταν με την ευθύνη της Ιεράς Μητροπόλεως και στη συνέχεια διοχετεύονταν στα 25 Ενοριακά Συσσίτια Άπορων της Ιεράς μας Μητροπόλεως της Ιεράς μας Μητροπόλεως, στα οποία σιτίζονται καθημερινά 1.700 άποροι, άνεργοι και άστεγοι συμπολίτες μας, θύματα της παρούσας οικονομικής κρίσης»

Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων & Αιγιαλείας Αμβρόσιος, σε επιστολή του στον ΣΚΑΙ δήλωσε «Εκ βάθους καρδιάς εκφράζομεν τας ευγνωμόνους ευχαριστίας μας προς το Ραδιοτηλεοπτικών σας Σταθμών ΣΚΑΙ, καθώς δια της πρωτοβουλίας υμών «Όλοι μαζί μπορούμε» σε συνεργασίαν μετα της Εκκλησίας της Ελλάδος, δώσατε την αφορμήν να ευαισθητοποιούν και δια μιαν ακόμη φοράν να αναδειχθούν τα αθάνατα αισθήματα αλληλεγγύης και αλληλοβοηθείας μεταξύ των συνανθρώπων μας, με αποτέλεσμα εκ της προσφοράς της αγαπώσης καρδιάς των να ενισχθώσιν 450 άπορες οικογένειες της Θεοσώστου επαρχίας μας, ήτις δεινώς πλήττεται εκ της βαθιάς οικονομικής υφέσεως. Από τον περασμένον Δεκέμβριον έως σήμερον διενεμήθησαν εις την περιοχήν της Αιγιαλείας 3.600 πακέτα τροφίμων από το καλάθι του ΣΚΑΙ και της Εκκλησίας μέσω της Τραπέζης Τροφίμων «ΤΟ ΚΕΛΑΡΙ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ», την οποίαν ιδρύσαμεν από τον Μάρτιον του 2008 συνεργαζόμενοι μετά του Δήμου Αιγιαλείας»

Ο Μητροπολίτης Κορίνθου Διονύσιος, σε επιστολή του στον ΣΚΑΙ δήλωσε «Σας γνωρίζομεν ότι η ως άνω πρωτοβουλία συνεργεί τα μέγιστα εις την ενίσχυσιν των Φιλανθρωπικών δράσεων της Εκκλησίας γενικότερων αλλά και της Τοπικής μας Μητροπόλεως προς ανακούφισιν των εχόντων ανάγκην αδελφών μας, η βοήθεια αυτή ανακουφίζει πλέον των 3.000 αδελφών μας καθημερινώς»

Ο Μητροπολίτης Κρήτης Είρηναίος, σε επιστολή του στον ΣΚΑΙ δήλωσε «Πρώτα άπ’όλα σας συγχαίρω για το θαυμαστόν έργο το οποίον ‘έχετε επιτελέσει και την βοήθεια την οποίαν έχετε προσφέρει στην Εκκλησία μας και εμάς»

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως & Σταυρουπόλεως Βαρνάβας, σε επιστολή του στον ΣΚΑΙ δήλωσε «Με πολλή χαρά έλαβα την επιστολή σας και σπεύδω να σας διαβεβαιώσω ότι η αγία προσπάθεια του Σταθμού σας έχει αποσπάσει τον γενικών έπαινο όλων. Μαζί σας και εδώ Εκκλησία κάνει ότι μπορεί κι ακόμα περισσότερο για την προσπάθεια αυτή. Ο θεός πλούσια να σας ευλογεί και ενδυναμώνει» 

Ο Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών & Αιγίνης Εφραίμ, σε επιστολή του στον ΣΚΑΙ δήλωσε «Σας συγχαίρω δια την ενημέρωση και δια το όλον φιλανθρωπικών έργων του τηλεοπτικό-ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ εις το οποίον και η κάθε Ημάς Ιερά Μητρόπολις συμμετέχει μέσω των κατά τόπους Ενοριών της, αξιοποιούσα την τοιαύτη προσφορά σας. Οπωσδήποτε θα συστήσουμε εις τους ιερείς μας να υπομιμνήσουν και προτρέπουν τους ευσεβείς πιστούς δια την συνέχιση των προσφορών τους εις τρόφιμα και φαρμακευτικό υλικό. Επί δε τούτοις ευχόμενος υγεία ακλόνητων ως και πάσα παρά Κύριου ευλογία και χαρίτων εις τα ωραία έργα

Ο Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου & Ωρωπού Κύριλλος, σε επιστολή του στον ΣΚΑΙ δήλωσε «έλαβα την επιστολή με την πρόταση σας για την παροχή βοήθειας από τον σταθμό σας, ούτως ώστε μην σταματήσουν ούτε μια ημέρα  την λειτουργία τους τα συσσίτια της εκκλησίας το καλοκαίρι και σας ευχαριστώ και για την πρόταση. Σε σύσκεψη που είχαμε με τα Μέλη των φιλόπτωχων και των εθελοντών  της Ιεράς Μητροπόλεως μας, που προσφέρουν εθελοντική εργασία στα συσσίτια, αποφασίστηκε η διαρκής λειτουργία τους και το ζήτημα διευθετήθηκε με τον καλύτερο τρόπο. Οι άνθρωποι που αφιερώνουν πολύτιμο χρόνο από την προσωπική και οικογενειακή τους ζωή στα φιλόπτωχα της Εκκλησίας, πολλά χρόνια τώρα, όχι μόνο σήμερα που υπάρχει κρίση, έχουν μεγάλη ευαισθησία στον ανθρώπινο πόνο και την ανάγκη και βρίσκουν λύσεις. Αυτονόητη τυγχάνει η υπενθυμίσει στους πιστούς των ενοριών μας για την συνεχή προσφορά τους σε υλικά αγαθά σε αυτούς που έχουν ανάγκη, η οποία γίνεται μέσω των ιερέων και των συνεργατών τους»

Ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας & Φιλαδελφείας Κωνσταντίνος, σε επιστολή του στον ΣΚΑΙ δήλωσε «κατόπιν της επιστολής σας και αφού προηγουμένως σας ευχαριστήσουμε εκ βαθέων δια την σημαντικότατη βοήθεια την όποια μας προσφέρατε μέσω τον εκπομπών του P/T σταθμού σας προς ενίσχυση δια προσφοράς τροφίμων υπέρ των δεινώς δοκιμαζόμενων υπό της οικονομικής κρίσεως η οποία μαστίζει την χώρα μας και γενικώς υπέρ τον ανέργων και των ενδεών αδελφών μας, σας γνωρίζομαι ότι τα συσσίτια τα οποία λειτουργούν εις την Μητροπολιτική μας περιφέρειας δεν θα λειτουργήσουν μόνον δι’ έναν μήνα, προκειμένου το εθελοντικών προσωπικών αυτών να αναπαυθεί επ’ ολίγον κάθε εβδομάδα όμως θα προφέρεται εις τους σιτιζομένους εις τα συσσίτια μας ξηρά τροφή η οποία θα παρασκευάζεται υπό τον ίδιων. Ως προς το θέμα του κοινωνικού φαρμακείου εάν και εφόσον βοηθηθούν με την προμήθεια φαρμάκων, δυνάμεθα να δημιουργήσωμεν τούτο τη βοήθεια σας εις τον Ιερόν Ναών Ζωοδόχου Πηγής Καλογραιζης, Νέας Ιωνία»

Ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Πύργου, σε επιστολή του στον ΣΚΑΙ δήλωσε «Με την παρούσα επιστολή μας θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε θερμά, εγώ προσωπικά αλλά και η ολόκληρη η τοπική μας κοινωνία, για την προσφορά που λάβαμε σε τρόφιμα για το Κοινωνικό μας Παντοπωλείο. Η συνεργασία αυτή του ΣΚΑΙ με τον Φιλανθρωπικό Οργανισμό Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Αποστολή με το Όλοι Μαζί Μπορούμε, για τη συγκέντρωση τροφίμων, αποτελεί σημαντικότατη βοήθημα στην προσπάθεια μας για την αντιμετώπιση της πείνας και τη στήριξη των συνανθρώπων μας που βρίσκονται σε άθλια οικονομική κατάσταση. Η ενέργεια αυτή με την συνεργασία της Δ/ντριας επικοινωνίας κ. Δώρα Γιαννακακη, πραγματικά αποτέλεσε σημαντικότατο στήριγμα στον αγώνα που κάνουμε καθημερινά για την κάλυψη των βασικών αναγκών διαβίωσης των άπορων συμπολιτών μας. Ελπίζουμε η σημαντική αυτή στήριξη που μας προσφέρατε να συνεχιστεί και στο μέλλον»

Πώς μπορούμε όλοι να βοηθήσουμε;

Κάθε φορά που κάνουμε τις αγορές μας από τα συγκεκριμένα super market, αφήνουμε την προσφορά μας σε τρόφιμα στις ειδικά διαμορφωμένες γωνιές του «Όλοι Μαζί, Μπορούμε». Σε κάθε αγορά μας από το super market θυμόμαστε το συνάνθρωπό μας που δοκιμάζεται.

Είναι καλό να επιλέγουμε τρόφιμα που έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής και δε χρειάζονται ψυγείο. Κάθε μέρα οι άνθρωποι της Εκκλησίας, θα περνούν από τα συνεργαζόμενα super market και θα παραλαμβάνουν τα τρόφιμα, τα οποία εσείς αφήσατε στις γωνιές του «Όλοι Μαζί, Μπορούμε». Με αυτή μας την πράξη, όχι μόνο συντηρούμε τα συσσίτια της Εκκλησίας, αλλά βοηθάμε ώστε να σιτίζονται όσο το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι.

Δείτε εδώ τις οικογένειες που έχουν απευθύνει βοήθεια...

Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε τις παρακάτω λίστες για να δείτε ποιο super market σας εξυπηρετεί. Επίσης, μπορείτε να μας ακολουθήσετε στο twitter για να ενημερώνεστε συνεχώς για την εξέλιξη της δράσης στη διεύθυνση:
twitter.com/OloiMaziBoroume

H λίστα των Super Market:

(Κάντε κλικ στο Super Market της επιλογής σας για να βρείτε αυτό που είναι πλησιέστερο σε σας)

Και οι Ένοπλες Δυνάμεις στο «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ»

Την απόφαση των Ενόπλων Δυνάμεων να συμμετάσχουν στη δράση του ΣΚΑI «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ», μαζί με την Εκκλησία της Ελλάδος, ανακοίνωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας,
Δημήτρης Αβραμόπουλος. Στο πλαίσιο αυτό, θα υπάρξουν χώροι για την εναπόθεση τροφίμων και ρούχων για τους άπορους και στα 27 στρατιωτικά πρατήρια ανά την Ελλάδα.

Αναλυτικά τα πρατήρια εδώ

Μάλιστα, ο κ. Αβραμόπουλος σημείωσε ότι «δε θα πρέπει να αφήσουμε περιθώρια σε δαιμονιώδεις εισβολές που μας χωρίζουν και να ξεπεράσουμε τις μικρότητες». Ευχήθηκε να μην είχαμε βρεθεί σε αυτή τη δοκιμασία ενώ εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η Ελλάδα θα ξεπεράσει την κρίση.

Από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στα μηνύματα υποστήριξης που λαμβάνει η εκκλησία και από τον απόδημο ελληνισμό, χαρακτηρίζοντας τα «ιδιαίτερα συγκινητικά».

Ο πρόεδρος του ΣΚΑI, Γιάννης Αλαφούζος, αναφέρθηκε στο διαρκές φιλανθρωπικό έργο της εκκλησίας το οποίο εκτελείται με πίστη και αποτελεσματικότητα. Όπως είπε, «δουλειά του ΣΚΑI είναι να βοηθήσει να συντονιστούν η εκκλησία αλλά και οι πολίτες που επιθυμούν να συνεισφέρουν στην προσπάθεια αυτή.

Πηγή: skai.gr