Γ. Καμίνης: Η πλατεία Συντάγματος θα αποδοθεί στους κατοίκους

Ως κατάσταση εκφυλισμού, χαρακτήρισε την εικόνα με τις σκηνές στην πλατεία Συντάγματος ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, ο οποίος μίλησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή Πρώτη Γραμμή.

Όπως εξήγησε, οι άνθρωποι που διαμένουν στην πλατεία δεν έχουν σχέση με τους διαδηλωτές, οι οποίοι έχουν αποχωρήσει και πρόκειται για περιθωριακά στοιχεία, που «δε θέλουν να λήξει η ιστορία αυτή».

Μάλιστα, σημείωσε ότι ο δήμος δεν μπορεί να κάνει τη δουλειά του, γιατί οι υπάλληλοι δέχονται επιθέσεις. Ο δήμαρχος πάντως διεμήνυσε ότι με τον έναν ή τον άλλον τρόπο η πλατεία θα αποδοθεί στους κατοίκους και τόνισε ότι αν δεν μπορέσουν οι υπάλληλοι του δήμου να δουλέψουν, θα ζητηθεί κάθε νόμιμη βοήθεια.

Υπενθυμίζεται, ότι κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα για τις σκηνές και τα πανό στην πλατεία Συντάγματος διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας της Αθήνας Ελένη Ράικου με την εντολή να εντοπιστούν οι υπεύθυνοι και να εφαρμοστεί η αυτόφωρη διαδικασία.

Αναφερόμενος στις σκηνές στα προπύλαια ο δήμαρχος Αθηναίων, είπε ότι δεν μπορούν να παρέμβουν γιατί ο χώρος έχει χαρακτηριστεί άσυλο, από τους πρυτάνεις, παρόλο που, όπως είπε, δεν είναι ούτε χώρος έρευνας, ούτε διδασκαλίας. «Οι πρυτάνεις πρέπει είτε να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να περιφρουρήσουν το άσυλο, είτε να παραιτηθούν», είπε ο κ. Καμίνης.

«Αν συνεχιστεί η κατάχρηση του δικαιώματος του άσυλου, τότε θα πάψει να υπάρχει» τόνισε ο δήμαρχος.

Αναφερόμενος στην εγκληματικότητα στο κέντρο της Αθήνας, έκανε λόγο για οργανωμένο έγκλημα που χρειάζεται ισχυρή αστυνομική παρέμβαση, συντονισμό, αλλά και καλύτερη φύλαξη των συνόρων. Επεσήμανε παράλληλα, ότι πρέπει να αντιμετωπίσουμε σοβαρά και ριζικά το πρόβλημα των τοξικοεξαρτημένων.

Για τους συμβασιούχους του δήμου είπε ότι είναι υπέρ του να μείνουν, καθώς καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και έχει ζητήσει από το αρμόδιο υπουργείο να αναγνωρίσει την ιδιαιτερότητα του δήμου Αθηναίων και να βρεθεί μία λύση.

Τέλος, διεμήνυσε προς κάθε κατεύθυνση ότι δε θα δεχτεί φαινόμενα διαφθοράς στο δήμο.
Πηγή: skai.gr