Και οι ένστολοι «Αγανακτισμένοι» στο Σύνταγμα

Αντιδρώντας στα μέτρα λιτότητας και την οικονομική πολιτική, πυροσβέστες, αστυνομικοί και λιμενικοί ενώθηκαν την Πέμπτη με τους «Αγανακτισμένους» στο Σύνταγμα, αφού είχαν πραγματοποιήσει πορεία από την Παλιά Βουλή.

Οι συγκεντρωμένοι πολίτες παραμένουν στην πλατεία Συντάγματος για σχεδόν ένα μήνα, με τους «Αγανακτισμένους» να εξετάζουν τις κινητοποιήσεις τους τις ημέρες συζήτησης και ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου.

Εν μέσω συνθημάτων, οι ειρηνικά διαμαρτυρόμενοι διαμηνύουν για άλλη μια φορά πως δεν προτίθενται να φύγουν από την πλατεία Συντάγματος, αν δεν ληφθούν πίσω τα οικονομικά μέτρα, που επιβάλλονται από το μνημόνιο.

Οι «Αγανακτισμένοι» σημειώνουν ότι στον σχεδιασμό τους προέχει η επόμενη, 5η κατά σειρά, πανευρωπαϊκή συγκέντρωση, που έχει προγραμματισθεί για την Κυριακή.

Τα μέλη της επιτροπής των «Αγανακτισμένων» διαβουλεύονται για την καλύτερη δυνατή περιφρούρηση των συγκεντρώσεών τους, ώστε να μη επαναληφθούν τα έκτροπα της Τετάρτης, 15 Ιουνίου, όταν στο πλήθος των ειρηνικά συγκεντρωμένων πολιτών, εισχώρησαν ακραία στοιχεία και συγκρούσθηκαν με δυνάμεις της αστυνομίας, προκαλώντας τραυματισμούς και φθορές σε ξενοδοχεία και καταστήματα.
Πηγή: skai.gr