Επιβεβαίωση Πεταλωτή για απολύσεις στο δημόσιο

Επιβεβαίωσε την Πέμπτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής ότι θα υπάρξουν απολύσεις από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα και τις ΔΕΚΟ.

Όπως είπε ο κ. Πεταλωτής, η μετάταξη δεν θα είναι αυτονόητη, αλλά οι ενδιαφερόμενοι θα περνούν από τη διαδικασία του ΑΣΕΠ προκείμενου να διαπιστωθεί αν ανταποκρίνονται σε αντικειμενικά κριτήρια.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος είπε ότι «οι άχρηστοι πελατειακοί οργανισμοί του δημοσίου πρέπει να φύγουν» και υποστήριξε ότι ήδη ο ιδιωτικός τομέας- που δεν έχει χρεοκοπήσει -έχει πληρώσει πολλά για αυτούς.

Μιλώντας εξάλλου στον ΣΚΑΪ και την «Πρώτη Γραμμή», ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζόμενων Ιδιωτικού Δικαίου στο δημόσιο Νίκος Ζαχαράκης δήλωσε ότι «η τρόικα θέλει να επιβάλει ένα καθεστώς ακραίου νεοφιλελευθερισμού και παράδοσης όλου του κράτους.»

«Δεν υπάρχει περιθώριο απολύσεων, ήδη το Δημόσιο έχει τεράστιες ανάγκες, καθώς υπάρχει κακή αξιοποίηση του προσωπικού» ανέφερε. 

Μιλώντας την Τετάρτη στο συνέδριο του Economist, ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου προανήγγειλε «πάγωμα» των προσλήψεων με ελάχιστες εξαιρέσεις. Ακόμα πρόσθεσε ότι η λογική των αυτόματων μετατάξεων δεν μπορεί να αποδώσει και επεσήμανε ότι θα υπάρξει αξιολόγηση, προκειμένου να μείνουν «μόνο αυτοί που χρειάζονται».
Πηγή: skai.gr