Οκτώ συλλήψεις λαθρομεταναστών στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων

Δεύτερο περιστατικό μέσα σε λίγες ημέρες, όπου λαθρομετανάστες διακινούνται από τα κυκλώματα μέσω ιδιωτικών αεροσκαφών, σημειώνεται στην Ελλάδα.

Αυτή τη φορά, στο αεροδρόμιο των Ιωαννίνων ύστερα από αστυνομική επιχείρηση, συνελήφθησαν 8 λαθρομετανάστες, οι οποίοι ήταν εφοδιασμένοι με πλαστά δελτία ταυτότητας από τη Δανία, όπως και στην πρώτη περίπτωση στο αεροδρόμιο της Καβάλας.

Το αεροσκάφος που θα τους μετέφερε είχε ναυλωθεί ειδικά για αυτή την πτήση από την Ιταλία, όπου και θα μετέφερε τους λαθρομετανάστες, ενώ συνελήφθησαν και οι πιλότοι του. Οι αρχές εξετάζουν ακόμη και το ενδεχόμενο της εμπορίας οργάνων καθώς και σε αυτή την περίπτωση οι μετανάστες ισχυρίστηκαν ότι έδωσαν χρήματα που στο σύνολό τους δεν φτάνουν ούτε κατά το ήμισυ στην ναύλωση του αεροταξί.

Η απογείωση του αεροπλάνου επιλέχθηκε να γίνει το βράδυ λόγω του ποδοσφαιρικού αγώνα ΠΑΣ Γιάννινα- ΟΦΗ που απασχολούσε μεγάλη αστυνομική δύναμη.

Οι εργασίες για τους καταυλισμούς που θα φιλοξενούνται οι λαθρομετανάστες, ξεκίνησαν ήδη από την Δευτέρα το πρωί, ενώ αναμένεται να ψηφιστεί από το κοινοβούλιο, η πρόταση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη.

Οι τέσσερις καταυλισμοί βρίσκονται στην Χίο, την Σάμο, την Ροδόπη και τον Έβρο ενώ αναμένεται να βρεθεί και ένα κοντά στην Αθήνα, πιθανότατα στην Ριτσώνα.
Πηγή: Δημήτρης Καραστεφανής