Τρία τα πύρινα μέτωπα στην Εύβοια

Σε τρία μέτωπα μαίνεται η φωτιά σε δασική έκταση στην περιοχή Λιχάδα Εύβοιας. Στην περιοχη πνέουν πολλοί ισχυροί άνεμοι, που δυσκολεύουν σημαντικά το έργο της κατάσβεσης.

Επί τόπου βρίσκονται 35 οχήματα της πυροσβεστικής και 78 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ενώ τα αεροσκάφη έχουν πάψει να επιχειρούν καθώς σκοτείνιασε.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική εκκενώθηκε προληπτικά ο οικισμός Λουτρά Γιάλτρας. Με την βοήθεια του λιμενικού, που κινητοποίησε έξι τουριστικά σκάφη, απομακρύνθηκαν νωρίτερα περίπου 600 τουρίστες και εργαζόμενοι του ξενοδοχείου Club Mediteranee.

Για «βιβλική καταστροφή» και ανεξέλεγκτη κατάσταση έκανε λόγο νωρίτερα στο ΣΚΑΪ ο Στάθης Καρανικολός πρόεδρος της κοινότητας Λιχάδας.

Σύμφωνα με καταγγελία του κ. Καρανικολού, στις 6 το πρωΐ ξεκίνησε φωτιά από καλώδια της ΔΕΗ η οποία τέθηκε υπό έλεγχο και μετά από 3 – 4 ώρες οι πυροσβέστες έφυγαν από την περιοχή, παρά τους ισχυρούς ανέμους. «Δεν ξέρω ποιος εγκληματίας έδωσε την εντολή, στις 3μμ η φωτιά αναζωπυρώθηκε στο ίδιο σημείο» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Καρανικολός.

Πηγή: skai.gr