Κλείσιμο

"Προκλητική ενέργεια και ανεύθυνη πράξη"

Προκλητική ενέργεια και ηθικά ανεύθυνη πράξη χαρακτηρίζουν οι εργαζόμενοι στον Ελεύθερο Τύπο - εφημερίδα και portal - και το ραδιοφωνικό σταθμό City, το αιφνιδιαστικό κλείσιμο των μέσων.

Οι 450 απολυμένοι καταλογίζουν πολιτικά κίνητρα στην απόφαση του Θόδωρου και της Γιάννας Αγγελοπούλου και θέτουν το ερώτημα αν υπάρχει το ενδεχόμενο μεταβίβασης του τίτλου της εφημερίδας και πώλησης του ραδιοφωνικού σταθμού, μετά την εκκαθάριση.

Επίσης, καλούν τον πρωθυπουργό να πάρει θέση.

Παράλληλα, με το σύνθημα "η ενημέρωση δεν είναι εμπόρευμα. Οι δημοσιογράφοι δεν είναι αναλώσιμοι", δημοσιογράφοι, φωτορεπόρτερ και τεχνικοί διαδήλωσαν έξω από τη Βουλή.

"Με αυτή τη μεγάλη συγκέντρωση και πορεία στέλνουμε ένα μεγάλο μήνυμα στην κυβέρνηση και τους εργοδότες: Ως εδώ και δεν πάει άλλο", δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Π. Σόμπολος,

"Η αιφνιδιαστική ανακοίνωση για το κλείσιμο των επιχειρήσεων μάς γυρνά πολύ πίσω", δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γ. Παναγόπουλος. Πρόσθεσε δε, ότι "όταν κλείνει ένα Μέσο, πλήττεται η δημοκρατία και ο πλουραλισμός".

Τη λύπη της κυβέρνησης εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος, ενώ σε σχετική ερώτηση απάντησε πως δεν σχολιάζει επιχειρηματικές αποφάσεις.

Διαφανείς, καθαρές σχέσεις μεταξύ πολιτικής και μέσων ενημέρωσης, οριοθέτηση ρόλων και σεβασμό στην αποστολή των μέσων ζητά το ΠΑΣΟΚ.

Τη λήψη μέτρων για τους απολυμένους ζητά από την κυβέρνηση το ΚΚΕ.

Για πολιτικά παιχνίδια στο χώρο του Τύπου έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας, από τον ΣΥΝ. 

Έκκληση για να μην χαθεί - όπως είπε - η εφημερίδα, απηύθυνε ο Γιώργος Καρατζαφέρης.
Πηγή: skai.gr