Ανοιχτός ο Προμαχώνας

Ανοιχτά είναι από την Πέμπτη τα σύνορα της Ελλάδας με Βουλγαρία, από το συνοριακό φυλάκιο του Προμαχώνα, μετά την απόφαση των αγροτών να ανοίξουν το μπλόκο σε ένδειξη καλής θέλησης.

Την Παρασκευή το απόγευμα, οι εκπρόσωποι του συντονιστικού αγώνα των αγροτών από το μπλόκο του Προμαχώνα πρόκειται να συναντηθούν στην Αθήνα με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Σωτήρη Χατζηγάκη και εκπρόσωπο του ΕΛΓΑ.

Κύριο αίτημα των αγροτών είναι να αποζημιωθούν ισότιμα με τους αγρότες της Λάρισας.

Εξάλλου την Πέμπτη το απόγευμα δύο ομάδες αγροτών από το μπλόκο του Προμαχώνα αποφάσισαν, αυτόβουλα, να εγκαταλείψουν το μπλόκο και να πάρουν το δρόμο για τη Θεσσαλονίκη.

Σκοπό είχαν να φτάσουν με τα τρακτέρ τους, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, στα εγκαίνια της έκθεσης Zootechnia για να συναντηθούν με τους υφυπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης, κ.κ. Κωνσταντίνο Κιλτίδη και Μιχάλη Παπαδόπουλο.

Η διέλευση των αγροτών απετράπη από συναδέλφους τους, εκπροσώπους του συντονιστικού αγώνα αγροτών στον Προμαχώνα, όταν μετά την παρέμβαση του υφυπουργού, Κώστα Κιλτίδη, οριστικοποιήθηκε το σημερινό ραντεβού των αγροτών με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης.

"Τα τρακτέρ θα παραμείνουν στον Προμαχώνα, χωρίς να εμποδίζουν τη διέλευση των οχημάτων", δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος των Αδέσμευτων Αγροτών, Στ. Λίτος, και πρόσθεσε ότι "αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα τους από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης τα σύνορα θα ξανακλείσουν".

Στο μεταξύ, ανέβηκε η ένταση στη Βουλή, όταν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ για πυροδότηση των αγροτικών κινητοποιήσεων την ώρα που εκείνος διαπραγματευόταν στις Βρυξέλλες.

Ο κ. Χατζηγάκης είπε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση κινητοποίησε τους αγρότες στην Κρήτη, όταν έχασε κάθε έρεισμα στα μπλόκα της υπόλοιπης Ελλάδας μετά τις εξαγγελίες της κυβέρνησης.
Πηγή: skai.gr