Κλείσιμο

Έξοδο στις αγορές με 7ετές ομόλογο ετοιμάζει η νέα κυβέρνηση

Την έκδοση 7ετους ομολόγου στο «κοντινό μέλλον» προανήγγειλε το υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες το βιβλίο προσφορών θα ανοίξει αύριο Τρίτη. Η Αθήνα στοχεύει σε επιτόκιο κάτω από το 2% και άντληση περίπου 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ. Τον Μάρτιο η προηγούμενη κυβέρνηση είχε 10ετές ομόλογο με επιτόκιο 3,9%.

Πρόκειται για την πρώτη έκδοση μακροπρόθεσμου χρέους μετά την εκλογή της νέας κυβέρνησης, η οποία θέλει να εκμεταλλευτεί το αρκετά καλό περιβάλλον που επικρατεί στις αγορές χρέους.

Η απόδοση του ελληνικού 10ετούς τίτλου, που αποτελεί ένδειξη για την άποψη των αγορών για το ελληνικό χρέος, βρίσκεται σήμερα στο 2,35%, σύμφωνα με δεδομένα του πρακτορείου Bloomberg. Πριν τις εκλογές είχε πλησιάσει στο 2%.

H έκδοση θα δρομολογηθεί σε συνάρτηση με τις συνθήκες που θα επικρατούν στις αγορές, όπως αναφέρει ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους σε ανακοίνωση προς το Χρηματιστήριο.

Το έργο συγκέντρωσης επενδυτικού ενδιαφέροντος πριν το άνοιγμα του βιβλίου προσφορών ανατέθηκε στις τράπεζες Bank of America Merrill Lynch, Deutsche Bank, Morgan Stanley, Nomura,Barclays και Societe Generale.
Πηγή: skai.gr