Κλείσιμο

ΤτΕ: Ανάπτυξη 1,9% το 2019 αντί για 2,5% που προβλέπει η κυβέρνηση

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η ΤτΕ το μεσημέρι της Δευτέρας, αναμένει ανάπτυξη της τάξης του 1,9% για το 2019 έναντι 2,5% που προβλέπει η κυβέρνηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΕΔΩ

«Το 2019, παρά τη σημαντική επιβράδυνση στην ανάπτυξη της Ευρωζώνης, η μεγέθυνση του ΑΕΠ αναμένεται στο περυσινό επίπεδο του 1,9%», αναφέρει η έκθεση της ΤτΕ.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι η έκθεση των ελληνικών τραπεζών στα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, έφτασαν στα 81,8 δισ. ευρώ ή στο 45,4% επί του συνόλου των δανείων στα τέλη Δεκεμβρίου. Η νομισματική αρχή σημειώνει ότι το νέο πλαίσιο προστασίας της α’ κατοικίας αποτελεί βήμα για επανασύνδεση της χώρας στις αγορές.
Σύμφωνα με την ΤτΕ ο μεγαλύτερος δημοσιονομικός κίνδυνος, είναι η ενδεχόμενη εφαρμογή των αποφάσεων του ΣτΕ που έκριναν αντισυνταγματικές προγενέστερες περικοπές συντάξεων. Η σημαντικότερη πρόκληση, είναι η μόνιμη επιστροφή του ελληνικού δημοσίου στις διεθνείς αγορές με βιώσιμους όρους.

Η έκθεση της ΤτΕ αναμένεται να ενσωματώνει τις επιπτώσεις από την μεταρρυθμιστική κόπωση αλλά και τις νεώτερες εκτιμήσεις των ευρωπαϊκών θεσμών για επιβράδυνση της ανάπτυξης στην Ευρώπη.

Πηγή: skai.gr