Διόδια

Σε εξέλιξη η μεγάλη επιστροφή μετά το Πάσχα: Αυξημένη κίνηση στην Αθηνών-Κορίνθου και χαμηλές ταχύτητες από τα διόδια του Ισθμού μέχρι τους Αγίους Θεοδώρους

Σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα τόσο το προσωπικό όσο και τα μέσα της Ελληνικής Αστυνομίας για την επιστροφή των εκδρομέων

Κλείσιμο

Αμετάβλητες οι προβλέψεις της Κομισιόν για την ελληνική ανάπτυξη

Αμετάβλητες διατηρεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τις εκτιμήσεις της για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Στις ενδιάμεσες προβλέψεις της για το καλοκαίρι η Κομισιόν υπολογίζει πως το ΑΕΠ θα ενισχυθεί κατά 1,9% φέτος και κατά 2,3% το επόμενο έτος, όπως ακριβώς και στις εαρινές προβλέψεις που προηγήθηκαν.

Οι Βρυξέλλες επισημαίνουν πως η οικονομία τονώθηκε το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους κι ότι η ανάκαμψη αναμένεται να συνεχιστεί τα ερχόμενα χρόνια εφόσον η Αθήνα τηρήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει για μεταρρυθμίσεις.

Οι αναλυτές της Επιτροπής αναγνωρίζουν πως το πρώτο τρίμηνο παρατηρήθηκε αποδυνάμωση των επενδύσεων, με συνέπεια θα επιβραδυνθεί η αναπτυξιακή δυναμική, όμως εκτιμούν ότι έως και το 2019 οι επενδύσεις θα είναι ο «κύριος οδηγός» πίσω από την ανάπτυξη.

Στο μέτωπο της αγοράς εργασίας οι Βρυξέλλες προσδοκούν συνέχιση της μείωσης της ανεργίας και τόνωση της απασχόλησης.

Η μοναδική αναθεώρηση έγινε στο μέτωπο του πληθωρισμού, όπου η Κομισιόν υπολογίζει ότι οι ανατιμήσεις στο πετρέλαιο και σε τρόφιμα θα οδηγήσει σε ελαφρώς υψηλότερα επίπεδα τον δείκτη τιμών.
Πηγή: skai.gr