Στην Ολομέλεια το πολυνομοσχέδιο που φέρνει μέτρα ύψους 5 δισ.

Στην Ολομέλεια εισάγεται σήμερα το πολυνομοσχέδιο με τα μέτρα ύψους σχεδόν 5 δισ. ευρώ, μετά τη συμφωνία κυβέρνησης - δανειστών, που φέρνει και την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης.

Η συζήτηση στην Ολομέλεια ξεκινά στις 10 το πρωί της Τετάρτης και αναμένεται να ολοκληρωθεί με την ψηφοφορία το βράδυ της Πέμπτης.

Η ψηφοφορία της Πέμπτης θα διεξαχθεί την ώρα που έξω από τη Βουλή δεκάδες επιστημονικοί φορείς θα διαμαρτύρονται για τους νέους φόρους.

Χθες βράδυ, το πολυνομοσχέδιο εγκρίθηκε από την κυβερνητική πλειοψηφία στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής. Καταψήφισε σύσσωμη η αντιπολίτευση, που επιφυλάχθηκε όμως να τοποθετηθεί επί συγκεκριμένων άρθρων στη συζήτηση στην Ολομέλεια.

Χθες - δεύτερη μέρα συζήτησης στις επιτροπές - πολιτική σύγκρουση πυροδότησε η παρέμβαση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, ο οποίος επιχειρώντας να αποκρούσει τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης ειδικά σχετικά με τη μείωση του αφορολόγητου, δήλωσε πως οι θεσμοί το 2017 θέλανε μέτρα για το αφορολόγητο και η κυβέρνηση έφερε αντίμετρα».

Πηγή: skai.gr