Κλείσιμο

Κλείδωσε η συνάντηση Τσίπρα - Λαγκάρντ στο Πεκίνο

Στο ενδεχόμενο να χρειαστούν και άλλες συναντήσεις και διαπραγματεύσεις για το θέμα του χρέους και μετά το Eurogroup της 22ας Μαΐου αναφέρθηκε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ενώ επιβεβαίωσε ότι θα πραγματοποιηθεί συνάντηση Τσίπρα - Λαγκάρντ στο Πεκίνο τις επόμενες μέρες.

Ο κ Τζανακόπουλος, όπως έκανε νωρίτερα στη Βουλή και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ξεκαθάρισε ότι στο πολυνομοσχέδιο της συμφωνίας με τα μέτρα δεν θα υπάρξει ρήτρα που θα προβλέπει πως αν δεν επιλυθεί το ζήτημα του χρέους δε θα εφαρμοστούν οι περικοπές στις συντάξεις και το αφορολόγητο.

Επανέλαβε ότι η σχετική δέσμευση του πρωθυπουργού είναι ρητή και πολιτική, άλλωστε, πρόσθεσε ότι αν δεν υπάρξει ρύθμιση του χρέους δε θα συμμετάσχει το ΔΝΤ και τότε δε θα εφαρμοστούν οι περικοπές γιατί είναι απαίτηση του Ταμείου.

Για τις σημερινές ανακοινώσεις της Κομισιόν που αναθεώρησε προς το χειρότερο τις προβλέψεις της για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας για φέτος και του χρόνου, ο κ Τζανακόπουλος είπε ότι δεν υπάρχει κανένα ζήτημα και πως ακόμη και μηδενική ανάπτυξη να έχουμε φέτος οι στόχοι για πλεονάσματα 2% το 2017 και 3,5% το 2018 θα επιτευχθούν.

Απέδωσε το πρόβλημα στις καθυστερήσεις - στην αξιολόγηση - που πράγματι υπήρξαν το πρώτο τρίμηνο του έτους. Δήλωσε ακόμη ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση λήψης άλλων μέτρων το 2017 και το 2018 ενώ ξεκαθάρισε ότι το πολυνομοσχέδιο θα ψηφιστεί την Πέμπτη 18 Μαΐου.
Πηγή: skai.gr