Κλείσιμο

ΣΕΒ: Υπερφορολόγηση και υπερρύθμιση εμποδίζουν την ευημερία

Η υπερφορολόγηση και η υπερρύθμιση εμποδίζουν την ευημερία και την ανάπτυξη της ιδιωτικής οικονομίας στην Ελλάδα, αναφέρει ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών στο νεότερο εβδομαδιαίο του δελτίο.

Ο ΣΕΒ επισημαίνει πως το σημερινό καθεστώς εμποδίζει την ανάδειξη των αρετών του έλληνα επιχειρηματία και εργαζόμενου.

Κατηγορεί τον πολιτικό κόσμο ότι αντί να βρίσκει λύσεις παλινδρομεί ανάμεσα στη δημοσιονομική εξυγίανση και προσαρμογή στην οικονομία της αγοράς από τη μία, και την «προσκόλληση σε αναδιανεμητικές πρακτικές με ξεπερασμένα εργαλεία» από την άλλη.

«Το αποτέλεσμα είναι η ασάφεια σε στόχους, μέσα και αποτελέσματα, οι καθυστερήσεις στις μεταρρυθμίσεις, και οι μόνιμες αναταράξεις στις σχέσεις της χώρας με την Ευρωπαϊκή Ένωση», σημειώνει ο Σύνδεσμος.

Παράλληλα, ο ΣΕΒ χτυπά το «καμπανάκι του κινδύνου» για την οικονομική αποδυνάμωση των νοικοκυριών, επισημαίνοντας πως σε περιβάλλον υπερφολόγησης το μέσο νοικοκυριό δεν μπορεί πλέον να ανταποκριθεί στις ανάγκες του χωρίς να ρευστοποιήσει μέρος της περιουσίας του ή χωρίς βοήθεια από το κράτος.

«Σε κάθε περίπτωση, η αποταμίευση και η αποθησαύριση περιουσίας είναι πλέον ένα μακρινό όνειρο για ένα πολύ μεγάλο τμήμα του πληθυσμού, και, συνεπώς, το σημερινό status quo δεν είναι βιώσιμο γιατί τα έτοιμα κάποτε θα τελειώσουν», αναφέρει.
Πηγή: skai.gr