«Δεν θα χρειαστούν πρόσθετα μέτρα» διαβεβαιώνει ο Χουλιαράκης

«Δεν θα χρειαστούν πρόσθετα μέτρα, διότι η Ελλάδα θα πετύχει τους δημοσιονομικούς στόχους το 2018» διαβεβαίωσε την Τρίτη ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης, μιλώντας στην οικονομική Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Στον απόηχο της συμφωνίας του Eurogroup, ο υπουργός υπενθύμισε ότι οι ευρωπαϊκοί θεσμοί δεν ζητούν πρόσθετα μέτρα μετά το 2018, άλλα το πρόβλημα είναι το ΔΝΤ που προβλέπει πρωτογενές πλεόνασμα 1,5% του ΑΕΠ έναντι 3,5% του ΑΕΠ που είναι ο στόχος και γι’ αυτό ζήτα μετρά που αντιστοιχούν στο 2% του ΑΕΠ.

Ο κ. Χουλιαράκης χαρακτήρισε τη θέση του Ταμείου «εντελώς ιδεολογική» η όποια υπονομεύει - όπως είπε - την ομαλή και γρήγορη ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης.

Σημαντική επιτυχία και αποφασιστικό βήμα για τη σταθεροποίηση της οικονομίας και την αποκατάσταση εμπιστοσύνης χαρακτήρισε στο μεταξύ τη συμφωνία στο Eurogroup ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, ωστόσο προανήγγειλε ουσιαστικά πολιτική διαπραγμάτευση, κάνοντας λόγο για πρωτοβουλίες του πρωθυπουργού στη Σύνοδο Κορυφής.

«Την ώρα που η κυβέρνηση πανηγυρίζει για την απομείωση του χρέους, η παραγωγική Ελλάδα στενάζει υπό το βάρος της υπερφορολόγησης» σχολίασε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.



Πηγή: skai.gr