Κλείσιμο

Σταϊκούρας: Η ύφεση είναι το αποτύπωμα της αριστερής ιδεοληψίας του ΣΥΡΙΖΑ

Η συνεχιζόμενη βαθιά ύφεση στην οικονομία είναι «το οδυνηρό ‘αποτύπωμα’ της αριστερής ιδεοληψίας» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε ο συντονιστής οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, μετά τη δημοσιοποίηση των εκτιμήσεων της ΕΛΣΤΑΤ, που δείχνουν ότι η ελληνική οικονομία συρρικνώθηκε κατά 0,7% το δεύτερο τρίμηνο του έτους.

Ο κ. Σταϊκούρας αποδίδει την παρατεταμένη ύφεση, που διαρκεί 12 μήνες πλέον, στο «λανθασμένο μείγμα δημοσιονομικής πολιτικής» την «εσωτερική στάση πληρωμών», την «ανικανότητα και την ατολμία» της κυβέρνησης στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

Κάνει ακόμα λόγο για «παλινωδίες και υστερήσεις» στην πραγματοποίηση αποκρατικοποιήσεων, και καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του προγράμματος, σε βάρος της οικονομίας.

Ο συντονιστής οικονομικών υποθέσεων της ΝΔ προσθέτει πως το αποτέλεσμα είναι η δυσάρεστη πραγματικότητα την οποία βιώνουν τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις να συνεχίζεται και να επιβαρύνεται.

«Για το λόγο αυτό απαιτείται, άμεσα, η εφαρμογή μιας διαφορετικού μείγματος συνεκτικής οικονομικής πολιτικής, προκειμένου η χώρα να βαδίσει πιο αποτελεσματικά προς τους στόχους της», ο κ. Σταϊκούρας.
Πηγή: skai.gr