Δρίτσας: Δεν είναι ρεαλιστικοί οι φόβοι για ιδιωτικοποιήσεις περιφερειακών λιμανιών

Ο υπουργός Ναυτιλίας, Θοδωρής Δρίτσας, διαβεβαίωσε ότι «δεν είναι ρεαλιστικοί οι φόβοι και οι διαμαρτυρίες για ιδιωτικοποιήσεις μεγάλων περιφερειακών λιμανιών». Από τον Βόλο, που συμμετείχε στις εκδηλώσεις για την Ναυτική Εβδομάδα, ομάδα συγκεντρωμένων αποδοκίμασε τον κ. Δρίτσα καλώντας τον να παραιτηθεί.

Το περιστατικό σημειώθηκε έξω από γραφεία του ΟΛΒ και η ομάδα αποτελούνταν από άτομα της ΛΑΕ. «Η χάραξη της νέας λιμενικής πολιτικής πραγματοποιείται σε συνεργασία με τις Διοικήσεις των Λιμανιών και αυτό συμβαίνει και με το Βόλο» ανέφερε ο κ.Δρίτσας.

Όπως είπε, «η κατάσταση είναι σε οριακό σημείο και για την Ναυτιλία και οφείλουμε να κινήσουμε τη διαδικασία ανάκαμψης, αφού εκτός από αυτή την επώδυνη διαδικασία που ακολουθήσαμε με τις αντιστάσεις μας και τους συμβιβασμούς μας, είμαστε τώρα σε θέση να ανοίξουμε αυτή τη σελίδα. Την ανάγκη αυτή δεν την έχει ανάγκη μόνο ο ελληνικός λαός, αλλά ολόκληρη η ελληνική οικονομία, αφού καμία χώρα δεν μπορεί να αντέξει τόσα πολλά χρόνια σε οικονομική κρίση».

Αναφέρθηκε και στην σημασία της επίσκεψης του Βλαντιμίρ Πούτιν στην Ελλάδα λέγοντας ότι «αυτή τη στιγμή εκείνο που έχει σημασία είναι η Ελλάδα να σταθεροποιήσει την πολυδιάστατη εξωτερική της πολιτική, που αυτή η κυβέρνηση πολύ συστηματικά βήμα-βήμα έχει χαράξει και ήδη τα αποτελέσματά της έχουν αρχίσει να φαίνονται».

Στις εκδηλώσεις της έναρξης της Ναυτικής Εβδομάδας παρούσα ήταν και η υφυπουργός Μεταφορών και Υποδομών Μαρίνα Χρυσοβελώνη, η οποία εξήρε την παρουσία του κ. Δρίτσα στον Βόλο.

Από τη πλευρά του ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, εξέφρασε τον μέγιστο σεβασμό και ευγνωμοσύνη προς το Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή λέγοντας ότι οι άνθρωποι του Σώματος δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους και συνδράμουν τα πάντα για να σώσουν ανθρώπινες ζωές.

Πηγή: skai.gr