Μέτρα αναγκαστικής είσπραξης για μεγαλο-οφειλέτες που θα αποφύγουν τις 100 δόσεις

Μέτρα αναγκαστικής είσπραξης κατά μεγαλο-οφειλετών του Δημοσίου που δεν θα ενταχθούν στη ρύθμιση των 100 δόσεων προανήγγειλε από τη Βουλή η Νάντια Βαλαβάνη, ενώ παράλληλα εξήγγειλε μπόνους για όσους πληρώσουν εφάπαξ ολόκληρο το ποσό από το φόρο εισοδήματος.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ Δημήτρη Καμμένου, η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι μέχρι να ολοκληρωθεί η προθεσμία υπαγωγής στη ρύθμιση των 100 δόσεων, το Δημόσιο δεν πρόκειται να προχωρήσει σε μέτρα αναγκαστικής είσπραξης, ωστόσο ήδη προετοιμάζεται τέτοιο πακέτο κατά μεγαλο-οφειλετών όταν θα εκπνεύσει η προθεσμία.

Η κ. Βαλαβάνη γνωστοποίησε δε ότι μεταξύ των μεγαλο-οφειλετών του Δημοσίου βρίσκονται δεκάδες Δήμοι, ποδοσφαιρικές ομάδες, ΔΕΚΟ, κοινωφελή ιδρύματα, 60 ναυτιλιακές εταιρείες και 200 βιομηχανίες, προειδοποιώντας τους εμμέσως να μπουν στη ρύθμιση των 100 δόσεων προκειμένου να γλιτώσουν τα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης.

Πάντως, η υπουργός εμφανίστηκε ικανοποιημένη από την έως τώρα υπαγωγή των οφειλετών στη ρύθμιση και από την πορεία είσπραξης εσόδων, λέγοντας ότι μόνο από το βράδυ της Παρασκευής – οπότε και άνοιξε η εφαρμογή – και παρά το γεγονός ότι μεσολάβησε Σαββατοκύριακο υπήρξαν τελικές δηλώσεις 30.000 ανθρώπων για ποσό 300 εκατ. ευρώ.

Ήδη εφάπαξ έχουν εισπραχθεί 17 εκατ. ευρώ.

Τέλος, η κ. Βαλαβάνη προανήγγειλε ότι θα υπάρξει μπόνους σε όσους πληρώσουν εφάπαξ ολόκληρο το ποσό από το φόρο εισοδήματος.
Πηγή: Πηνελόπη Γκάλιου