«Κιτρινισμό ολκής» από την Corriere della Serra καταγγέλλει το ΥΠΟΙΚ

Ενδεχόμενο δημοψήφισμα στην Ελλάδα δεν θα είχε ποτέ ως αντικείμενο την παραμονή της χώρας μας στο ευρώ, αλλά «προφανώς» το «περιεχόμενο των μεταρρυθμίσεων και της δημοσιονομικής πολιτικής», ξεκαθαρίζει με ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών, στον απόηχο της πολύκροτης συνέντευξης του υπουργού Γιάνη Βαρουφάκη στην ιταλική «Corriere della Serra».

Το υπουργείο Οικονομικών καθιστά σαφές πως ο κ. Βαρουφάκης ουδέποτε «είπε ή εννόησε» ότι τυχόν δημοψήφισμα θα αφορούσε τη συμμετοχή της χώρας μας στην ευρωζώνη. Αντίθετα, καταγγέλλει πως η επίμαχη προσθήκη «για το ευρώ» στη δήλωση του υπουργού περί δημοψηφίσματος έγινε με επιλογή της σύνταξης της εφημερίδας. Κάνει δε λόγο για «κιτρινισμό ολκής», για τον οποίο το ιταλικό έντυπο θα πρέπει «να επανορθώσει άμεσα».

Το ΥΠΟΙΚ αποσαφηνίζει πως στο πλαίσιο της συνέντευξης ο κ. Βαρουφάκης τόνισε επανειλημμένα πως «η θέση της Ελλάδας στο ευρώ είναι δεδομένη και δεν αποτελεί επ’ ουδενί μέρος της διαπραγμάτευσης», η οποία αφορά μόνο το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα και τις χρηματοδοτικές ανάγκες της κυβέρνησης.

Η ανακοίνωση συμπληρώνει με νόημα πως τις τελευταίες ημέρες «παρατηρούνται κρούσματα συστηματικής διαστρέβλωσης των δηλώσεων του υπουργού Οικονομικών από μερίδα των ΜΜΕ», τις οποίες και χαρακτηρίζει «εκούσιες ή ακούσιες προσπάθειες υπονόμευσης της καλής πορείας στην οποία βρίσκεται η διαβούλευση» με τους θεσμούς και τους εταίρους.

«Σε πείσμα όμως των διαστρεβλωτών, η συμφωνία του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου προχωρά κανονικά και η χώρα είναι έτοιμη να εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις αποπληρωμής έγκαιρα και εξ ολοκλήρου», καταλήγει το υπουργείο Οικονομικών.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν νωρίτερα και κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου, επισημαίνοντας την ευθύνη της «Corriere della Serra» και καταγγέλλοντας «προσπάθεια αποδόμησης» του υπουργού Οικονομικών, είτε με ειρωνικά σχόλια, είτε με ψευδείς ή ανακριβείς ειδήσεις.

Η συνέντευξη του υπουργού Οικονομικών προκάλεσε έντονες πολιτικές αντιδράσεις στην Αθήνα.
Πηγή: skai.gr