Κλείσιμο

Ο Βαρουφάκης δεν μίλησε ποτέ για δημοψήφισμα για το ευρώ, απαντά το Μαξίμου

Στην συνέντευξή του στην εφημερίδα Corriere della Sera «ο Γιάνης Βαρουφάκης δεν παραπέμπει ποτέ σε κανένα «δημοψήφισμα για το ευρώ [...] Η λέξη ‘ευρώ’ είναι προσθήκη του δημοσιογράφου για αυτό και υπάρχει σε παρένθεση», τονίζουν κυβερνητικές πηγές, απαντώντας στις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε η δήλωση του υπουργού Οικονομικών περί ενδεχόμενου δημοψηφίσματος σε περίπτωση που οι εταίροι απορρίψουν τις ελληνικές προτάσεις.

Κυβερνητικοί κύκλοι καταγγέλλουν μάλιστα πως τις τελευταίες μέρες «παρακολουθούμε μια προσπάθεια αποδόμησης» κ. Βαρουφάκη, «είτε με ειρωνικά σχόλια, είτε με ψευδείς ή ανακριβείς ειδήσεις», με «δηλώσεις που δεν έγιναν ποτέ» ή με «‘διευκρινίσεις’ που αλλάζουν τελείως το νόημα των απαντήσεων».

«Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη. Υπουργός Οικονομικών της χώρας είναι ο Γιάνης Βαρουφάκης. Αν θέλουν κάποιον τύπου Γκίκα Χαρδούβελη’, που έλεγε «ναι» σε όλα, θα απογοητευθούν»΄, συμπληρώνουν οι ίδιοι αξιωματούχοι.

Τέλος, οι ίδιες πηγές επαναλαμβάνουν πως η κυβέρνηση θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της για ουσιαστική και πραγματική διαπραγμάτευση με τους εταίρους.
Πηγή: skai.gr