Με διευρυμένη σύνθεση η συνάντηση με την τρόικα στο υπουργείο Οικονομικών

Με διευρυμένη σύνθεση συνεχίζεται η συνάντηση στο υπουργείο Οικονομικών με την τρόικα.

Μετά τα πρώτα λεπτά των συζητήσεων κλήθηκαν στο υπουργείο οι ηγεσίες των υπουργείων Ανάπτυξης, Υγείας, Δικαιοσύνης και Εργασίας ενώ παρευρίσκονται ο διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ Γιάννης Εμίρης και ο υπεύθυνος Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ Φίλιππος Σαχινίδης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στόχος της σημερινής σύσκεψης είναι να κλείσει το μεγαλύτερο μέρος των προαπαιτούμενων, τα οποία θα συμπεριληφθούν σε πολυνομοσχέδιο που θα πρέπει να κατατεθεί στη Βουλή το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα.

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του επιτρόπου Όλι Ρεν, Σάιμον Ο Κόνορ, τόνισε πως οι συζητήσεις στην Αθήνα θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί πριν το Eurogroup της ερχόμενης Δευτέρας, προκειμένου να ληφθεί απόφαση ή πολιτική συμφωνία.

Ενώ την ίδια ώρα, μέσω του Σάιμον Ο Κόνορ, η Κομισιόν διέψευσε πληροφορίες που μετέδωσε το Reuters, για προθεσμία τριών ημερών στις ελληνικές αρχές, προκειμένου να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους.

"Είναι μια ιστορία που βγαίνει από το πουθενά, δεν έχουμε θέσει καμία προθεσμία", είπε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του Όλι Ρεν.

Το Reuters ανέφερε στο ρεπορτάζ του, «η συζήτηση της Αθήνας με τους πιστωτές της για το ξεκλείδωμα 8.1 δις ευρώ σε δάνεια διάσωσης, συνεχίστηκε τη Δευτέρα, μετά από ένα κενό 2 εβδομάδων, κατά το οποίο η ελληνική κυβέρνηση παραλίγο να καταρρεύσει μετά το κλείσιμο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης ΕΡΤ».

Ακόμα, μετέδωσε ότι, - σύμφωνα με αξιωματούχο της Ευρωζώνης που εμπλέκεται στις διαπραγματεύσεις- υπάρχει μια γενική δυσαρέσκεια για την πρόοδο της Ελλάδας, αναφορικά με το δημόσιο τομέα, τις υπηρεσίες υγείας και τον φοροεισπρακτικό μηχανισμό.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ