Στουρνάρας: Διαφωνούμε με τις προβλέψεις του ΟΟΣΑ για την Ελλάδα

Τη διαφωνία του για τις οικονομικές προβλέψεις του ΟΟΣΑ για την Ελλάδα εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, από το Παρίσι όπου συμμετέχει σε Σύνοδο του Οργανισμού.

Νωρίτερα σε έκθεσή του για την ελληνική οικονομία ο ΟΟΣΑ έκανε λόγο για ύφεση και το 2014 κατά 1,2%.

«Εμείς διαφωνούμε με το νούμερο που δίνει ο ΟΟΣΑ, διαφωνούν και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το ΔΝΤ. Πιστεύω ότι το νούμερο θα βγει λάθος και εμείς θα βγούμε σωστοί, όπως επίσης πιστεύω ότι το ΑΕΠ θα είναι λίγο πιο κάτω από ένα θετικό +1».

Ο κ. Στουρνάρας πρόσθεσε πως «η τάση στην Ελλάδα σήμερα είναι θετική, αφού φαίνεται να σταθεροποιείται η βιομηχανική παραγωγή, αν και ακόμα αρνητική, αλλά πολύ λιγότερο απ' ότι ήταν όλα τα προηγούμενα τρίμηνα».

Σημειώνεται πως ο Οργανισμός δεν απέκλεισε την ανάγκη πρόσθετης χρηματοδότησης από ΔΝΤ και ευρωπαίους -παρά την πρόοδο στο δημοσιονομικό μέτωπο-, προκειμένου να καλυφθεί το κενό που θα αφήσει στο πρόγραμμα η ύφεση την επόμενη χρονιά.

Ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε επίσης ότι οι κρατήσεις για τον τουρισμό πάνε πολύ καλά.

«Περιμένουμε πάνω από 17 εκατ. τουρίστες » είπε και πρόσθεσε ότι «όλοι οι πρόδρομοι δείκτες δείχνουν ότι τουλάχιστον θα πάμε καλά φέτος και θα είναι μια καλή βάση για του χρόνου».

Νωρίτερα, ο κ. Στουρνάρας είχε ιδιαίτερη συνάντηση με τον ΓΓ του ΟΟΣΑ Ανχελ Γκούρια, με τον οποίο συζήτησε για τις μελέτες που κάνει ο Οργανισμός για την Ελλάδα και τη βοήθεια που δίνει μέσω της « task force» για την ανταγωνιστικότητα, τον τουρισμό, τη διοικητική μεταρρύθμιση και τη μείωση του διοικητικού βάρους.

Το πρωί της Πέμπτης ο κ. Στουρνάρας θα συναντήσει στο υπουργείο Οικονομικών, τον Γάλλο ομόλογό του Πιέρ Μοσχοβισί.



Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΙ με πληροφορίες ΑΜΠΕ