Κλείσιμο

Στουρνάρας: Οι τράπεζες υπεύθυνες για πληρωμή των τραπεζικών επιτρόπων

Βάσει ιδιαίτερα αυστηρών κριτηρίων επελέγησαν οι επίτροποι που θα επιβλέπουν την υλοποίηση των σχεδίων αναδιάρθρωσης των ελληνικών τραπεζών, όπως διαβεβαιώνει ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, μέσω εγγράφου διαβιβάστηκε στη Βουλή.

Το έγγραφο διαβιβάστηκε ως απάντηση σε σχετική ερώτηση που είχε καταθέσει ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Νικήτας Κακλαμάνης.

Όπως αναφέρεται στο έγγραφο που απέστειλε ο υπουργός Οικονομικών, οι επίτροποι είναι «αναγνωρισμένου κύρους ελεγκτικές εταιρείες» που έχουν επιλεγεί «βάσει πολύ αυστηρών κριτηρίων» και «σύμφωνα με τις σχετικές δεσμεύσεις της χώρας μας προς τους εταίρους».

Όσον αφορά τη χρηματική αποζημίωση των επιτρόπων, ο κ. Στουρνάρας σημειώνει ότι αυτή δεν θα καταβάλλεται από το ελληνικό Δημόσιο αλλά από τις επιβλεπόμενες τράπεζες, ανάλογα με το μέγεθος του εκάστοτε χρηματοπιστωτικού ιδρύματος, το χρόνο που αφιερώνεται από τα στελέχη των επιτρόπων, τον ανταγωνισμό της αγοράς και τις οικονομικές προσφορές των υποψήφιων εταιρειών.

Ο ορισμός επιτρόπων για τις υπό ανακεφαλαιοποίηση τράπεζες προβλέπεται από επικαιροποιημένο Μνημόνιο Οικονομικής και Χρηματοπιστωτικής Πολιτικής, όπως άλλωστε και από το Δίκαιο Ανταγωνισμού της Ε.Ε.
Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ