Κλείσιμο

Γ. Στουρνάρας: Θα χρειαστούν λίγες μέρες ακόμα - Σε εξέλιξη η συνάντηση των αρχηγών

Το πακέτο θα χρειαστεί λίγες μέρες ακόμα για να ‘κλειδώσει’ σύμφωνα με όσα είπε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, όπου ενημέρωσε τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

O κ. Στουρνάρας είπε ότι οι συζητήσεις θα συνεχιστούν για μερικές ημέρες ακόμα, μέχρι να κλείσει οριστικά η συμφωνία και σημείωσε ότι η διαφορά που υπάρχει αυτή την στιγμή με την τρόικα είναι στα 2 με 2,5 δισ. ευρώ.

Αυτή την ώρα συναντώνται οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί που στηρίζουν την κυβέρνηση, παρουσία του κ. Στουρνάρα και του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση, για το πακέτο των μέτρων, ύψους 11,9 δισ. ευρώ.

Ο κ. Στουρνάρας στις 18.00 το απόγευμα θα συναντηθεί με τους επικεφαλής της τρόικας, ενώ αύριο Παρασκευή θα συναντηθεί με τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Δραγασάκη και Ευκλείδη Τσακαλώτο. Αρχικά ήταν να συναντηθεί μαζί τους σήμερα.

Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Οικονομικών τα 2 δισ. ευρώ που υπολείπονταν από τα 7,5 δισ. ευρώ στα 9,5 δισ. ευρώ καλύφθηκαν με περικοπές στους τομείς της Υγείας, της Εθνικής Άμυνας και των ΟΤΑ.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με την εφημερίδα Καθημερινή, στη χθεσινή συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα με τους επικεφαλής της τρόικας υπήρξε αντιπαράθεση των κυρίων Στουρνάρα και Τόμσεν, καθώς ο τελευταίος απέρριψε όλα τα μέτρα που πρότεινε η ελληνική πλευρά και αφορούν την αναδιάρθρωση του δημόσιου τομέα, με το επιχείρημα ότι έχουν υψηλό ρίσκο υλοποίησης.
Πηγή: skai.gr