Μία φράση με νόημα του πρώην ΥΠΟΙΚ της Κύπρου στον ΣΚΑΪ

Ήδη από τον περασμένο Σεπτέμβριο ο ΣΚΑΪ με πληροφορίες από το εσωτερικό του ΔΝΤ είχε αναφέρει το σενάριο που διακινούνταν σύμφωνα με το οποίο αργά ή γρήγορα η Κύπρος θα αποκλείονταν από τις αγορές και προσέφευγε στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης.

Αυτός ήταν και ο λόγος που έναν σχεδόν χρόνο πριν, ο ΣΚΑΪ με αποστολή του στην Κύπρο ζήτησε και εξασφάλισε τότε την πρώτη αποκλειστική συνέντευξη του πρώην Υπουργού Οικονομικών Κίκη Καζαμία, ο οποίος λίγες εβδομάδες πριν είχε αναλάβει αυτό το κρίσιμο πόσο για να το εγκαταλείψει όμως μερικούς μήνες αργότερα για προσωπικούς λόγους, όπως έγινε γνωστό.

Σε εκείνη τη συνέντευξη, ο ΣΚΑΪ είχε επιμείνει να ρωτάει τον πρώην Κύπριο Υπουργό Οικονομικών αν υπάρχει σχέδιο υπαγωγής της χώρας στο ΔΝΤ και την Τρόικα. Ο κ. Καζαμίας αρνούνταν κατηγορηματικά ότι η Κύπρος θα "λυγίσει" από την πίεση των αγορών. Τότε όμως είχε χρησιμοποιήσει μία φράση που είχε προκαλέσει αίσθηση και σε ξένα μέσα ενημέρωσης.

Είχε πει επί λέξη ότι "δεν απορρίπτει όμως τις εκτιμήσεις που κάποιοι κάνουν ότι τελικά η Κύπρος θα σπρωχτεί σε μία τέτοια εξέλιξη". Αυτή η αποστροφή του λόγου του κ. Καζαμία τότε, κάνει πολλούς σήμερα να ενισχύουν την εκτίμησή τους ότι αυτό το ντόμινο των υποβαθμίσεων και του αποκλεισμού ευρωπαϊκών χωρών από τις αγορές δίνει την εικόνα μίας προδιαγεγραμμένης πορείας την οποία καμία από τις χώρες- θύματα ούτε συνολικά η ευρωζώνη έχει καταφέρει μέχρι σήμερα να αποτρέψει.

Δείτε τι είχε δηλώσει το Σεπτέμβριο του 2011 ο πρώην Υπουργός Οικονομίας της Κύπρου, Κίκης Καζαμίας
Πηγή: skai.gr