Κλείσιμο

PSI και «κούρεμα» των δανείων των ΔΕΚΟ στη συνάντηση Βενιζέλου – τραπεζιτών

Έκτακτη συνάντηση είχε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος με τους επικεφαλής των μεγάλων ελληνικών τραπεζών, με αντικείμενο το PSI, αλλά και το αίτημα σημαντικού αριθμού τραπεζιτών να συμπεριληφθούν στο κούρεμα και τα δάνεια των ΔΕΚΟ.

Την ίδια ώρα το δίλημμα συμμετοχής στο PSI ή εκτεταμένης και άνευ όρων αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, έθεσε σε εκπρόσωπους γερμανικών τραπεζών - με τους οποίους συναντήθηκε τη Δευτέρα στη Φραγκφούρτη - ο επικεφαλής του Οργανισμού Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους Πέτρος Χριστοδουλου.

Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε τονίζεται ότι η καταληκτική ημέρα και ώρα συμμετοχής στο PSI είναι η Πέμπτη στις 10 το βράδυ ώρα Ελλάδας, ωστόσο η ελληνική κυβέρνηση έχει το δικαίωμα να παρατείνει τη σχετική προθεσμία ή να ξανανοίξει αργότερα την πρόσκληση συμμετοχής.

Με δηλώσεις του στο Reuters ο κ. Χριστοδούλου διέψευσε τις φήμες περί παράτασης. «Επιβεβαιώνω ότι η προθεσμία για το PSI είναι η 8η Μαρτίου», είπε.

«Με την ολοκλήρωση του PSI ανοίγει μία νέα σελίδα για τη χώρα», δήλωσε νωρίτερα την Τρίτη ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιώργος Προβόπουλος, ο οποίος έγινε δεκτός από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια.

Ο κ. Προβόπουλος επισήμανε ότι πρέπει να αναστραφεί η αρνητική εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό και εμφανίστηκε αισιόδοξος για την υπέρβαση της κρίσης.

«Ασφαλώς το κλίμα είναι αρνητικό ακόμη, αλλά εναπόκειται σε εμάς να το αλλάξουμε. Στα χέρια μας είναι η τύχη της χώρας και δεν θα αφήσουμε να πάνε όλα χαμένα», κατέληξε ο διοικητής της ΤτΕ.

Αισιόδοξος ότι «η συμφωνία για το PSI θα έχει επιτυχή έκβαση», εμφανίστηκε ο επίτροπος Όλι Ρεν.
Πηγή: skai.gr